Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Se deschide DOG PARK la Alba Iulia. Spaţii de agrement pentru câini, amenajate în două locaţii din oraş. Când vor fi gata

Publicat

santuri parc caini Proprietarii de câini din Alba Iulia vor avea acces la două spaţii amenajate special pentru a le oferi patrupedelor posibilitatea de mişcare fără lesă. Investiţiile sunt programate în acest an, iar locaţiile sunt în apropierea Cetăţii Alba Carolina.

Primul „dog park” va fi deschis în aproximativ două săptămâni, lângă spaţiul de joacă pentru copii din centru, aproape de Piaţa Consiliul Europei. Celălalt ar trebui finalizat tot anul acesta, în apropierea intrării în Cetatea Alba Carolina dinspre Hotel Cetate.

DSC_0247 Din informaţiile puse la dispoziţie de reprezentanţii Primăriei Alba Iulia, lucrările de amenajare a spaţiului din centrul oraşului, cu această destinaţie, încep de săptămâna viitoare. Terenul, delimitat de la podul de acces la tunelul spre Şanţurile Cetăţii, vizavi de sediul Electrica, spre blocurile „Carolina”, va fi dotat cu mobilier urban special pentru antrenamentul câinilor şi va fi îngrădit, astfel încât să fie respectate condiţiile de siguranţă. Investiţia pentru acest mobilier este de aproximativ 16.000 de lei. Pentru stăpânii sau însoţitorii câinilor, vor fi montate bănci. Accesul în „dog park” se va face prin două intrări, însă proprietarii de câini vor trebui să respecte anumite reguli.

IMG_5394 Câinii vor trebui să fie însoţiţi de persoane în vârstă de peste 18 ani, iar, în cazul minorilor, vor trebui să fie prezenţi şi adulţi. Câinii consideraţi periculoşi vor trebui să poarte botniţă. Fiecare patruped adus în acest spaţiu va trebui să aibă carnet de sănătate. Nu va fi permis accesul cu mâncare şi va fi interzisă iniţierea unui comportament violent al câinilor. De asemenea, spaţiul ar urma să fie monitorizat video.

Parcul de agrement pentru câini va fi deschis în aproximativ două săptămâni. De asemenea, o locaţie similară va fi amenajată în apropierea Cetăţii Alba Carolina, cu acces dinspre Hotel Cetate.

Iniţiativa administraţiei locale de a pune la dispoziţie aceste spaţii a fost motivată de faptul că majoritatea proprietarilor de câini îşi plimbă animalele în Şanţurile Cetăţii şi în alte zone din oraş, locaţii publice în care patrupedele trebuie să poarte lesă, astfel încât le este îngrădită libertatea de mişcare şi totodată posibilitatea de dezvoltare prin antrenament.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax