Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Se poartă vintage. Top 10 maşini pe care le poţi cumpăra fără să plăteşti taxă de înmatriculare

Publicat

Maşinile cu o vechime mai mare de 30 de ani sunt considerate clasice, iar pentru ele nu se plăteşte taxă de înmatriculare.

Vă invităm să vedeţi un top 10 al autoturismelor pentru care nu se plăteşte taxa de mediu:

fiat 850

1. Fiat 850 – pe cât de simpatică, pe atat de colectibilă. Cu motorul poziţionat în spate, cu suficient loc pentru 4 pasageri, micuţa italiană este un autoturism ce poate fi găsit la preţuri cuprinse între 1.500 şi 3000 de euro în stare foarte bună, înmatriculată în România, ca vehicul istoric pentru care nu se plătesc taxe.

 

renautl 16

2. Renault 16 – pe cât de interesanta, pe atât de performantă. Chiar dacă este din anii ’60, aceasta maşină construită excepţional cu suspensii confortabile şi multe opţiuni poate fi găsită la un preţ accesibil pentru entuziaştii de automobile retro.

 

Lada 1500

3. Lada 1500 – o maşină făcută ca un tanc, cu tabla groasă şi piese metalice nemuritoare, dar cu o fiabilitate tipic rusească; poate fi înscrisă ca vehicul istoric

 

IMG_6755

4. IMS – primele automobile de teren fabricate de ARO Câmpulung sunt acum adevărate maşini de colecţie. Pentru că acestea datează din anii ’50-’60, astăzi sunt greu de găsit în stare bună.

 

fiat 1300 5. Fiat 1300 – a fost o maşină care a inspirat modelul Lada 1200-1500. O berlină spaţioasă, cu care a rivalizat chiar şi cu maşina noastră românească, Dacia 1300 sau cea franţuzească, Peugeot 404. La vreo 3000 de euro ai şanse să gaseşti un Fiat 1300 în stare decentă, pe care să-l înmatriculezi ca vehicul istoric.

dacia 1300 6. Dacia 1300 – este printre cele mai ieftine vehicule ce pot fi încadrate drept istorice, dar oricum, greu de găsit în stare bună.

mercedes W123 cobra

7. Mercedes-Benz W123 – celebra Cobra; poate fi încadrată drept vehicul istoric în România, astfel încât posesorul să nu achite impozit sau rovinietă. Oricum, aceste maşini nemuritoare, construite ca un tanc, rezista cu brio şi azi, pot ajunge chiar şi la peste 1 milion de kilometri fără o intervenţie majoră.

trabant, intalnirea trabantistilor

8. Trabant – maşină nemţească, dar făcută dupa standarde comuniste. Chiar daca are motor în 2 timpi, adică merge cu amestec de benzină şi ulei, senzatia de a conduce aşa ceva în zilele noastre este nepreţuită. Sunetul clasic al micului motor care fumegă nu poate fi egalat de nicio maşină modernă.

BMW E21_rechin

9. BMW E21 Seria 3 – “Rechinul”; se încadreaza în bugetul de 3000 de euro; poate nu este cel mai arătos BMW din lume, avand forme destul de ciudate, dar este o maşină clasică, pentru care un posesor pasionat poate obţine un certificat de vehicul istoric.

opel manta

10. Opel Manta – atât prima generaţie, cât şi cea mai modernă pot fi înscrise ca vehicule istorice. Poţi găsi aceste maşini interesante, care se voiau a fi niste muscle-caruri europene de buget redus, la sume cuprinse între 2000 şi 3000 de euro, gata să fie înscrise la Retromobil.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Retro Parada Toamnei, la Alba Iulia. Expoziţie de maşini de epocă în Cetatea Alba Carolina

surse: 4tuning.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax