Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Seară dedicată bunei dispoziții la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia. „Caramitru-Mălăele, câte-n lună și în stele” s-a jucat cu casa închisă

Publicat

IMG_0070 Încă o zi de teatru s-a încheiat la Alba Iulia. Expoziția de caricatură a lui Costel Pătrășcan, Caramitru-Mălăele, câte-n lună și în stele și American Buffalo au fost evenimentele serii de joi. Unul dintre cel mai așteptat moment al acestui festival a fost „duelul” dintre legendele scenei românești, actorul Horațiu Mălăele și prietenul său de-o viață, Ion Caramitru, spectacol pentru care biletele s-au vândut „ca pâinea caldă”.

Toată seara de joi a fost dedicată bunei dispoziții și umorului.

Picture 081 Primul care a dat startul hohotelor de râs a fost Costel Pătrășcan, care a prezentat, de la ora 17.00, o expoziție a caricaturlor sale. Acesta a povestit despre viața sa și a comentat pe rând, cu un umor fantastic, caricaturile alese pentru a fi aduse la Alba Iuia.

De la ora 19.00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a găzduit unul dintre cele mai așteptate momente ale acestui festival. Caramitru-Mălăele, câte-n lună și în stele, cu participatea violoncelistului și în același timp solistului Adrian Naidin, s-a jucat cu casa închisă.

Rivalitate, umor, poezie, improvizație, un spectacol care le-a cuprins pe toate acestea. Shakespeare, Topârceanu, Nichita, Sorescu, toți marii poeți au prins viaţă pe scenă, odată cu recitarea poeziilor lor.

Una dintre poeziile recitate cu umor de Mălăele a fost „Cercul” lui Marin Sorescu. „Mergeam pe drum. Era lună, așa, toamnă./ Și mă ajunge din urmă și trece pe lângă mine/ Un cerc./ O tuturigă mare de fier. Un cerc/ Care mergea singur pe linie. /(…) Și mai apare și Gligorie./ – Îl văzuşi, mă?/ – Nu-l văzui. Ce să văd?/ – Cercul?/- Care cerc?” sunt o parte din versurile poeziei.

IMG_0075 ion Caramitru a recitat răscolitor, plin de emoție și dăruire în timp ce Horaţiu Mălăele a fost vulcanic și plin de umor. Cei doi se completează perfect și își răspund în versuri fiecărei „provocări” date de celălalt. Dacă mai adăugăm măiestria și vocea lui Adrian Naidin, care la început nu a spus prea multe, dar în momentul în care a început să cânte a impresionat audiența, cei trei sunt formula perfectă pentru un spectacol care are toate ingredientele.

Finalul spectacolului a fost acaparat de Mălăele, care a „scos asul din mânecă” și a făcut un mic moment de stand-up comedy. „Eu sunt prost, dar când mă uit în jur parcă mă simt mai bine”, „O femeie care te sună să te întrebe dacă ai cumpărat cartofi vrea să vadă unde ești”, „Bunica a fost o femeie dură. Trei bărbați a îngropat deși doi mai moțăiau”, sunt o mică parte din glumele lui Mălăele.

Cei trei artiști au ridicat sala în picioare și s-au bucurat minute în șir de aplauzele spectatorilor.

Seara s-a încheiat la Teatrul de Păpuși „Prichindel”, unde de la ora 21.00 a început „American Buffalo”.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax