Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Sebeșul a premiat din nou excelența în educație. Au fost premiați peste 300 de elevi și 68 de profesori

Publicat

Ziua educatiei sarbatorita la Sebes

Vineri, 6 octombrie 2023, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș a avut loc un eveniment prilejuit de Ziua Mondială a Educației.

În cadrul evenimentului, primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a premiat elevii și cadrele didactice care au obținut rezultate meritorii la concursurile și olimpiadele cuprinse în calendarul anului școlar 2022/2023.

Au fost felicitați peste 300 de elevi și 68 de cadre didactice, care au pășit pe covorul roșu, parte din decorul pregătit de organizatori pentru a-i sărbători cu prilejul evenimentului mondial dedicat excelenței în educație.

Municipiul Sebeș a oferit diplome de merit și premii în bani unui număr de 312 de elevi, care au participat la olimpiade și concursuri naționale și județene, la care s-au clasat pe podium, precum și unui număr de 68 de profesori, care i-au îndrumat pe acești elevi merituoși.

ziua educatiei la Sebeș

În acest an, atenția municipalității s-a îndreptat și spre ciclul primar, fiind premiați 26 de mici matematicieni, care au participat la concursul „Gazeta matematică junior”, pregătiți de doamnele învățătoare, recunoscând astfel importanța acestei prime etape din parcursul școlar al elevilor, prețuind munca cadrelor didactice care îi îndrumă odată sosiți pe băncile școlii.

ziua educatiei la Sebes

Municipiul Sebeș se mândrește cu un tânăr olimpic la nivel internațional: Alexandru Lorintz, medaliat cu bronz la faza internațională a concursului Masters of Informatics.

La etapele naționale ale olimpiadelor școlare au urcat pe podium 16 elevi care studiază la școlile din Sebeș.

Evenimentul a fost animat muzical de o parte din cursanții Școlii de muzică „DoReMi” – Lusia Morariu, Isabela Albu, Nora Popescu, profesori coordonatori Alexandra și Adrian Pamfilie, precum și o parte din actorii care activează în cadrul atelierelor de artă dramatică „Ion Kamla” – trupele „Gepetto” și „Pied Piper” – îndrumați de profesor Lavinia Kamla Donose, proiecte culturale susținute de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

La finalul evenimentului, participanții au fost invitați să servească din produsele gastronomice atât de îndrăgite de ei, să socializeze, să se bucure de muzică și de momentele create special pentru a le recompensa munca și dăruirea cu care se implică în activitățile școlare.

ziua educatiei sarbatorita la sebes
Organizatorii evenimentului au fost: Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nelu

    luni, 09.10.2023 at 17:51

    Trebuia să premiați părinții, nu profesorii!Profesorii doar își fac datoria,respectă ce este scris în fișa postului!Părinții plătesc ,,orele suplimentare” foarte scumpe!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax