Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Sediu de 1,3 milioane de euro, cu spaţiu verde pe acoperiş, pentru Secția de Psihiatrie din Alba Iulia. Cum arată proiectul

Publicat

sectie de psihiatrieNoul sediu al secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Alba începe să prindă contur. Reprezentanții spitalului au prezentat marți dimineața proiectul clădirii moderne care se va ridica în curtea spitalului județean. Cel mai probabil, secţia în noua formulă va fi unică în România deoarece spațiul de recreere, unde pacienții vor putea ieși la aer, va fi pe acoperișul clădirii.

Secția de Psihiatrie, care în momentul de față se află în Cetatea Alba Carolina, se va muta în curtea Spitalului Județean de Urgențe Alba. Proiectul pentru noua clădire a fost finalizat, iar lucrările vor începe cel mai probabil în jurul lunii august a acestui an și durata este de 24 de luni.
Bugetul pentru această construcție a fost estimat în jurul sumei de 6.000.000 lei (aproximativ 1,33 milioane euro).

8 Secția este una la standarde europene, iar clădirea va avea trei nivele. La subsol va fi amenajată arhiva spitalului, pa parterul clădirii va fi ambulatoriul, partea de internare, filtru sau izolare și sala de vizitare pentru aparținători. La cele două etaje vor fi amenajate camerele şi cabinetele medicilor.

În total, secția va avea 50 de paturi, 25 la primul etaj unde va fi secția de femei și la etajul doi va fi secția de bărbați. De asemenea, clădirea va dispune de trei lifturi.

Un aspect interesant este soluţia pentru spațiul de recreere care va fi amplasat pe acoperișul clădirii. Aici se vor monta bănci, jardiniere și covor de iarbă sintetică.
12696248_1070052813016318_62515569_n Reprezentanții primăriei spun că, deși înălțimea clădirii este considerabilă, locul nu va fi periculos deoarece va fi securizat cu geamuri pe laterale.

„Deasupra vor fi panouri solare, deci vom încerca să o eficientizăm în așa fel încât să fie aproape independentă din punct de vedere energetic. Era singura soluție pe care am găsit-o, pentru că există o suprafață de 25 mp pe care trebuie să o asigurăm pentru relaxarea pacienților”, spune managerul spitalului, Nicoleta Coșarcă.

În zonă se face și o parcare, dar și o grădină mai mică pentru pacienți.

Noua clădire va fi amplasată în curtea spitalului, mai exact în partea din spate, unde în acest moment se află mai multe clădiri și o parcare neamenajată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax