Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Seminar de informare pentru beneficiarii IMM, organizat de ADR Centru la Alba Iulia: Implementarea proiectelor mari de investiții

Publicat

La sediul Agenției pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia a avut loc marți, 11.03.2014, un seminar de informare pentru reprezentanții a 12 beneficiari privați care au contractat fonduri nerambursabile de peste 46 milioane lei, pentru investiții în Regiunea Centru. După primirea contractelor de finanțare nerambursabilă de către reprezentații beneficiarilor, întâlnirea a fost continuată de către experții ADR Centru cu prezentarea documentelor ce vor fi întocmite pe parcursul implementării proiectelor, modalitatea de decontare a sumelor contractate, dar și ce alte oportunități de finanțare nerambursabile vor fi disponibile pentru firme pe viitor.

Fondurile solicitate, la care se adaugă și contribuția beneficiarilor, vor fi investite în lucrări de construcții a unor noi hale de producție sau modernizarea celor vechi, în dotarea cu noi linii de producție ce vor îmbunătății performanțele și capacitatea economică a întreprinderilor, se vor achiziționa echipamente moderne, precum și alte dotări necesare pentru crearea unui mediu de lucru sigur și performant. Fondurile nerambursabile solicitate sunt alocate din cadrul Axei Prioritare 1 a Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice – Operațiunea 1.1.1 – A1 Investiții cuprinse între 1.065.000 lei și 6.375.000 lei pentru IMM, apel 3. Investițiile vor fi realizate în următoarele domenii de activitate: construcții, lucrări de instalații electrice, prelucrarea mangalului, activități de tipărire, producerea reperelor metalice pentru industria auto și industria construcțiilor, producerea și comercializarea articolelor tricotate, fabricarea produselor din material plastic, producerea pieselor auto, prelucrarea lemnului, lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor.

„Firmele din Regiunea Centru au așteptat destul de mult, respectiv din 2011, deblocarea acestor fonduri. Toți au salutat preluarea de către ADR-uri a acestor linii de finanțare. Deja pe parcursul anului 2013 s-a putut vedea că am recuperat perioada în care au fost sistate operațiunile și am avansat foarte bine în contractarea și implementarea proiectelor. Prin finanțarea și monitorizarea acestor proiecte, sprijinim firmele să fie competitive și să concureze pe piața internă și piețele internaționale, să creeze noi locuri de muncă. Axa Prioritară 1 a POS CCE, în cadrul căreia ADR Centru are rolul de Organism Intermediar, susține și investițiile mari, pentru revigorarea mediului de afaceri și generarea de locuri de muncă în beneficiul cetățenilor. După semnarea tuturor contractelor de finanțare, vom gestiona la nivel regional proiectele a circa 500 de beneficiari, în valoare totală cumulată de aproape 200 milioane euro, pentru toate operațiunile preluate din cadrul acestei axe prioritare”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

După o scurtă prezentare a stadiului procesului de contractare, cei prezenți la seminar vor primii informații punctuale despre documentele ce trebuie prezentate la ADR Centru în termen de 90 de zile de la semnarea contractelor, conform prevederilor contractului de finanțare. De asemenea va fi prezentat și Ordinul 1120 / 2013 privind aprobarea Procedurii simplificate aplicate de beneficiarii privaţi pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări. Se va pune un accent deosebit pe detalierea mecanismului cererilor de plată, dar și asupra prevederilor Manualului de identitate vizuală ce sunt aplicate de către toți beneficiarii. La finalul seminarului, pentru cei ce doresc să mai acceseze și alte fonduri nerambursabile, se vor prezenta direcțiile europene și naționale în ceea privește finanțarea firmelor din fonduri europene în perioada 2014-2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax