Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Seminarul interactiv „Know-how: pe drumul către succes”, prezentat la UAB, de echipa de implementare a proiectului D.E.M.A.R.E.Z.

Publicat

Echipa de implementare a proiectului „D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre succes!” a organizat, sâmbătă, seminarul interactiv „Know-how: pe drumul către succes!”, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. În cadrul acestuia, tinerii participanți la proiect au avut oportunitatea de a interacționa cu antreprenori de la care au preluat modele de bune practici și care i-au ajutat să conștientizeze și să înțeleagă importanța implicării în activități extra-curriculare pentru evoluția lor viitoare.

Pentru participarea la acest eveniment au fost selectați 20 de tineri elevi, studenți și absolvenți de pe teritoriul județului Alba. Printre antreprenorii care au răspuns pozitiv invitației lansate de către grupul informal de tineri coordonat de Denisa Cotîrlea, se numără: Dalina Borcan, reprezentanta unei pensiuni din Ighiu, Adrian Dușa, director al filialei „Crucea Roșie” din județul Alba, Iulia Guș, reprezentanta unei agenții de turism, Cipriana Stan și Sorin Tache.

În cadrul seminarului interactiv, invitaţii au vorbit despre propriile afaceri, despre implicarea emoţională în ceea ce faci, dar şi despre noi idei de promovare a businessului: „[…] este important să investești în oameni și să dai ce ai mai bun din tine, să simți oamenii cu care interacționezi și să te pliezi pe nevoile și așteptările lor”, au fost ideile transmise de aceştia.

De-a lungul întâlnirii, participanții au fost încurajați să pună în practică ceea ce gândesc, să managerieze propria activitate și să atragă resurse pentru ducerea ei la bun sfârșit, să interacționeze cu mediul extern și să preia exemple de bune practici care, mai apoi, să îi inspire în activitatea derulată.

În demersul lor, tinerii echipei de implementare a proiectului au beneficiat de sprijinul acordat de către Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia prin Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, proiectul fiind derulat în parteneriat cu CICOC UAB, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (ALUMNI UAB), Centrul Județean de Voluntariat Alba (CJV Alba), Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Liga Studenților UAB (LSUA).

În viitorul apropiat, echipa de implementare pregătește celor interesați de dezvoltare personală un atelier de lucru în care vor fi abordate aspecte referitoare la comportamentul, valorile și atitudinile necesare unui tânăr antreprenor pentru a demara drumul spre succes. De altfel, în cadrul proiectului vor mai fi organizate ateliere de lucru care vizează brandingul personal, comunicarea și leadershipul, dezvoltarea personală prin inteligență emoțională, creativitate și improvizație; în cadrul tuturor evenimentelor mai sus menționate vor fi utilizate cu preponderență metodele non-formale de educație, accentul fiind pus pe participarea activă a tinerilor implicați.

Proiectul D.E.M.A.R.E.Z. este finanțat de Comisia Europeană, prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale – ANPCDEFP, în cadrul Programului Tineret în Acțiune, Sub-acțiunea 1.2. – Inițiative ale Tinerilor.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax