Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Senzori de parcare wireless pe B-dul Transilvaniei. S-a început montarea. Smart Parking la Alba Iulia


Publicat

La Alba Iulia a început montarea celor 50 de senzori de parcare wireless ce vor permite detectarea locurilor de parcare libere sau ocupate, precum și a mașinilor lăsate în locuri nepermise. Vor fi şi opțiuni de senzori pentru locurile persoanelor cu handicap sau cele dedicate încărcării autovehiculelor electrice. Senzori se montează marţi pe Bulevardul Transilvaniei, unde încă de luni a fost interzisă parcarea mașinilor, pentru a permite această operaţiunie.

Rețeaua de senzori este monitorizată pe rețeaua LoRa Orange existent în Alba Iulia, softul de parcare fiind Parking Plus (disponibil printr-un parteneriat deja existent). Suplimentar, aplicația proprie IOTIFY va permite generarea de rapoarte necesare administratorului parcării și primăriei, de tipul gradului de ocupare sau simulatorului de venituri.

Obiective propuse de „Smart Parking”– parametri de evaluare:

-aducerea informației privind disponibilitatea locurilor de parcare cât mai aproape de cetățeni/turiști – număr de accesări ale aplicației Parking Plus în Alba Iulia
-monitorizarea ocupării locurilor de parcare și a utilizării acestora – grad de ocupare pe fiecare loc de parcare în anumite intervale de timp (zi, săptămână, lună, an) și grad de ocupare/parcare (pe toate locurile de parcare monitorizate de senzori)
-utilizarea senzorilor pentru servicii adiționale – grad de ocupare pe loc dedicat persoanelor cu handicap pe anumite intervale de timp, parcarea pe un loc ilegal sau dedicat automobilelor electrice, veniturile obținute sau posibil de obținut/estimate din utilizarea locurilor de parcare contra-cost

Costul soluției este de 7.500 de euro (pentru senzori cu materiale și instalare, > 8.500 de euro pentru montare în asfalt) la care se adaugă costul lunar de operare și întreținere de 150 euro/lună pentru toți cei 50 de senzori de parcare.

Foto: Cosmin SzekelyȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comments

 1. s22

  marți, 28.11.2017 at 14:22

  Bine ca ati spus ce sunt ca tziganii atat au asteptat… Pun pariu ca acum daca ei stiu ca sunt „valorosi” vor fi sustrasi in urmatoarele zile iar Primăria ii va putea recupera din Talcioc… pentru a nu-l lasa pe mustacila fara imaginea parcarilor pe „consola” de care scriati ieri.

 2. Rika bazatul

  marți, 28.11.2017 at 15:45

  Banii aruncați aiurea, era mai bine sa facă niște parcări si niste străzi asfaltate… Dar asa stie hava primarul sa cheltuie banii aiurea…

  Suntem in 2018 si avem noroi pe drumuri….

 3. Ionel

  marți, 28.11.2017 at 16:25

  Daca ar fi o treaba smart, acesti senzori ar avea un minim de componente de valoare, statia de baza catre care acestia trimit informatii fiind protejata intr-o incinta la distanta. Treaba poate fi facuta smart sau poate avea ca rezultat doar cheltuirea a banilor publici. Asta in functie de cat de smart este firma catre care primaria a subcontractat serviciul. De asemenea in oras exista cateva camere de supraveghere care sunt limitate ca numar si nu ajuta nici macar impotriva vandalizarii zidurilor cetatii. Un centru integrat de monitorizare video si interventie nu cred ca exista la nivelul acestui oras deoarece in prezent numarul mic de camere publice de supraveghere face acest lucru imposibil.

 4. Bomba Atomica

  miercuri, 29.11.2017 at 13:00

  Vine turturica si scot ouale din pavele =]] Hava ramane fara oua smart ! =]]

 5. Apocalipsa lui Rika

  miercuri, 29.11.2017 at 13:04

  Si prostiile ce sau bagat in pavele cum se incarca ? au bateri nu ? acol e non stop masini parcate …unele si 3 zile nu se misca … inchidem parcarea sa schimbam bateriile ?

  eu zic ca e o mare gainarie facuta stil hava …

 6. Bomba Atomica

  miercuri, 29.11.2017 at 13:06

  Smart Parking = Prostia Smart din Alba , unde se arunca bani aiurea si fara rost si pe drum e jeg si gropii !

  poate pune hava si pe porci din lumea noua ceva smart lumini sa ii vedem in trafic !

 7. Alex

  joi, 30.11.2017 at 08:55

  Nu mai fiți înguști la minte să ziceți că treabă asta e o prostie, ăsta e viitorul și spre deosebire de alții care baga numai în buzunar, Hava a făcut multe pentru orașul ăsta. Gândiți obiectiv, asta e cel mai bun sfat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Moment emoționant oferit de reprezentanta permanentă a Finlandei pe lângă UE. Ce a cântat de Ziua României, alături de soț

Publicat

Moment impresionant de Ziua Națională a României, oferit de reprezentantul permanent al Finlandei pe lângă Uniunea Europeană, ambasador Marja Rislakki, care a interpretat melodia „Ciobănaş cu trei sute de ori” şi a urat „La mulţi ani, România!” într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale, pe pagina de Facebook Romania in EU / România în UE.

„Cel mai bun lucru la sărbătoarea noastră sunt prietenii noştri! Un dar extrem de încântător primit de la reprezentanta permanentă din cadrul Reprezentanţei Permanente a Finlandei la UE, ambasador Marja Rislakki, cu ocazia #RONationalDay, care cu siguranţă va ajunge la inima oricărui român: Ciobănaş cu 300 de oi”, se arată în mesajul publicat marţi.

„O performanţă de excepţie a colegei mele, ambasadoarea Finlandei la UE, şi a soţului său! Multumesc Marja şi Pekka!, a scris ambasadorul Luminiţa Odobescu, Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

Într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale a României, Luminiţa Odobescu a amintit, „devotamentul, dârzenia şi încrederea în destinul României” al celor care „au făcut posibil acest moment unic” din istoria ţării.

„A o sărbători înseamnă, în primul rând, a aduce un omagiu celor care au făcut posibil acest moment unic în istoria noastră, prin devotamentul, dârzenia şi încrederea lor în destinul României. Şi înseamnă, totodată, propria noastră promisiune făcută viitorului, speranţei, fără de care nicio împlinire nu ar fi posibilă”, a transmis Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

Sursă: Stirile TVR

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Imaginile tristeții în Cetatea din Alba Iulia, de Ziua Națională. Orașul, pentru prima dată pustiu de 1 Decembrie

Publicat

Sub frigul pătrunzător, câțiva muncitori înghețați măturau de zor zona dintre Catedrala Încoronării și Monumentul Centenarului. Lângă ei, cineva făcea probe de microfon pentru un mic eveniment programat pe parcursul zilei. 

La ora 8 dimineața, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia era, pentru prima dată din 1990 încoace, pustie de 1 Decembrie.

Citește și MESAJE de ZIUA ROMÂNIEI. Felicitări și urări de 1 Decembrie 2020

Mulțimile de oameni veniți din toate colțurile țării, soliile din regiunile istorice, steagurile tricolore și bucuria sărbătorii naționale sunt doar imagini ale anilor trecuți. Imaginile prezentului sunt imaginile tristeții unui oraș care trece prin epidemia de coronavirus, în cea mai importantă zi din an.

Comercianții aflați pe esplanada din zona statuii lui Mihai Viteazul pregătiseră deja vinul fiert și ceaiul fierbinte, dar în Piața Cetății nu era nimeni.

Alba Iulia, 1 Decembrie 2020

Un bărbat sosit la Alba Iulia cu gândul că îl va vedea pe președintele Iohannis, căuta pe cineva să îi facă o fotografie în ”Cetatea Marii Uniri” și a găsit cu greu o femeie care trecea prin zonă.

Un alt bărbat a venit doar pentru a hrăni porumbeii, care l-au înconjurat imediat. În total, trei oameni îndurând cele – 5 grade Celsius.

Autoritățile locale au votat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru ridicarea carantinei instituite în oraș în ultimele 2 săptămâni, din cauza incidenței crescute a cazurilor de COVID.

Pe parcursul nopții însă, autoritățile centrale au întors decizia și au hotărât carantină pentru alte 7 zile.

Decizia a fost anunțată de dimineață, în jurul orei 6,00.

Pe parcursul zilei, autoritățile au pregătit un program, însă în contextul carantinei, este puțin probabil ca oamenii din oraș să poată participa, în condițiile în care vor putea ieși din casă doar cu declarație.

Citește și: Ziua Națională la Alba Iulia. PROGRAMUL OFICIAL din 1 DECEMBRIE 2020. Ceremonie militară în cadru restrâns, evenimente online

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO-COLAJ: 1 Decembrie 2016 – 2019, la Alba Iulia: Spectacol de artificii, ONLINE, de Ziua Națională a României

Publicat

Din cauza epidemiei de coronavirus, Ziua Națională a României din acest an a fost o sărbătoare atipică de 1 Decembrie, la Alba Iulia.

În orașul Marii Uniri sărbătoarea nu a fost cu fast, cum eram obișnuiți din anii precedenți.

Fără paradă militară, fără masă populară, fără concerte în Piața sau șanțurile Cetății și … fără focuri de artificii.

Mai mult, autoritățile au prelungit măsura carantinării municipiului pentru încă șapte zile. Astfel că toate evenimentele care au rămas în programul din acest au fost transmise online, pe rețelele de socializare.

Pentru că spectacolul de artificii cu care erau obșnuiți albaiulienii la finalul Zilei Naționale a fost anulat, am creat un colaj video cu spectacolele din anii precedenți, 2019, 2018, 2017 și 2016 pe care vă invităm să îl urmăriți.

La mulți ani români, la mulți ani România! 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

„Bonus de pandemie” de 1.000 de euro, pentru angajaţii din Germania ai unei companii cu două fabrici în județul Alba

Publicat

Una dintre cele mai mari companii, cunoscute la nivel internaţional, care deţine două dintre fabrici în județul Alba, a anunţat că va acorda un „bonus de pandemie” de 1.000 de euro angajaţilor săi.

Producătorul auto Daimler AG va acorda angajaţilor germani „bonus de pandemie” de 1.000 de euro pentru a compensa costurile economice şi personale, cum ar fi obligativitatea purtării măştii şi lucrul de acasă, transmite Reuters.

„Din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), 2020 a fost un an extrem de dificil. În timpul acestei perioade extraordinare, compania s-a putut întotdeauna baza pe flexibilitatea şi disponibilitatea forţei de muncă”, a afirmat directorul Departamentului de resurse umane al Daimler, Wilfried Porth.

Aproximativ 160.000 de angajaţi din Germania sunt eligibili pentru a beneficia de bonus, a anunţat marţi compania.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie Star Transmision și Star Assembly, la Cugir şi la Sebeş.

sursa: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate