Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Senzori de parcare wireless pe B-dul Transilvaniei. S-a început montarea. Smart Parking la Alba Iulia

Publicat

La Alba Iulia a început montarea celor 50 de senzori de parcare wireless ce vor permite detectarea locurilor de parcare libere sau ocupate, precum și a mașinilor lăsate în locuri nepermise. Vor fi şi opțiuni de senzori pentru locurile persoanelor cu handicap sau cele dedicate încărcării autovehiculelor electrice. Senzori se montează marţi pe Bulevardul Transilvaniei, unde încă de luni a fost interzisă parcarea mașinilor, pentru a permite această operaţiunie.

Rețeaua de senzori este monitorizată pe rețeaua LoRa Orange existent în Alba Iulia, softul de parcare fiind Parking Plus (disponibil printr-un parteneriat deja existent). Suplimentar, aplicația proprie IOTIFY va permite generarea de rapoarte necesare administratorului parcării și primăriei, de tipul gradului de ocupare sau simulatorului de venituri.

Obiective propuse de „Smart Parking”– parametri de evaluare:

-aducerea informației privind disponibilitatea locurilor de parcare cât mai aproape de cetățeni/turiști – număr de accesări ale aplicației Parking Plus în Alba Iulia
-monitorizarea ocupării locurilor de parcare și a utilizării acestora – grad de ocupare pe fiecare loc de parcare în anumite intervale de timp (zi, săptămână, lună, an) și grad de ocupare/parcare (pe toate locurile de parcare monitorizate de senzori)
-utilizarea senzorilor pentru servicii adiționale – grad de ocupare pe loc dedicat persoanelor cu handicap pe anumite intervale de timp, parcarea pe un loc ilegal sau dedicat automobilelor electrice, veniturile obținute sau posibil de obținut/estimate din utilizarea locurilor de parcare contra-cost

Costul soluției este de 7.500 de euro (pentru senzori cu materiale și instalare, > 8.500 de euro pentru montare în asfalt) la care se adaugă costul lunar de operare și întreținere de 150 euro/lună pentru toți cei 50 de senzori de parcare.

Foto: Cosmin Szekely

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. s22

    marți, 28.11.2017 at 14:22

    Bine ca ati spus ce sunt ca tziganii atat au asteptat… Pun pariu ca acum daca ei stiu ca sunt „valorosi” vor fi sustrasi in urmatoarele zile iar Primăria ii va putea recupera din Talcioc… pentru a nu-l lasa pe mustacila fara imaginea parcarilor pe „consola” de care scriati ieri.

  2. Rika bazatul

    marți, 28.11.2017 at 15:45

    Banii aruncați aiurea, era mai bine sa facă niște parcări si niste străzi asfaltate… Dar asa stie hava primarul sa cheltuie banii aiurea…

    Suntem in 2018 si avem noroi pe drumuri….

  3. Ionel

    marți, 28.11.2017 at 16:25

    Daca ar fi o treaba smart, acesti senzori ar avea un minim de componente de valoare, statia de baza catre care acestia trimit informatii fiind protejata intr-o incinta la distanta. Treaba poate fi facuta smart sau poate avea ca rezultat doar cheltuirea a banilor publici. Asta in functie de cat de smart este firma catre care primaria a subcontractat serviciul. De asemenea in oras exista cateva camere de supraveghere care sunt limitate ca numar si nu ajuta nici macar impotriva vandalizarii zidurilor cetatii. Un centru integrat de monitorizare video si interventie nu cred ca exista la nivelul acestui oras deoarece in prezent numarul mic de camere publice de supraveghere face acest lucru imposibil.

  4. Bomba Atomica

    miercuri, 29.11.2017 at 13:00

    Vine turturica si scot ouale din pavele =]] Hava ramane fara oua smart ! =]]

  5. Apocalipsa lui Rika

    miercuri, 29.11.2017 at 13:04

    Si prostiile ce sau bagat in pavele cum se incarca ? au bateri nu ? acol e non stop masini parcate …unele si 3 zile nu se misca … inchidem parcarea sa schimbam bateriile ?

    eu zic ca e o mare gainarie facuta stil hava …

  6. Bomba Atomica

    miercuri, 29.11.2017 at 13:06

    Smart Parking = Prostia Smart din Alba , unde se arunca bani aiurea si fara rost si pe drum e jeg si gropii !

    poate pune hava si pe porci din lumea noua ceva smart lumini sa ii vedem in trafic !

  7. Alex

    joi, 30.11.2017 at 08:55

    Nu mai fiți înguști la minte să ziceți că treabă asta e o prostie, ăsta e viitorul și spre deosebire de alții care baga numai în buzunar, Hava a făcut multe pentru orașul ăsta. Gândiți obiectiv, asta e cel mai bun sfat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax