Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Serviciile oferite de Centrul Social Multifuncțional pentru Persoane cu Dizabilități din Aiud. Beneficiari sunt 14 copii şi 10 adulţi

Publicat

P1270452 Centrul Social Multifuncțional pentru Persoane cu Dizabilități care funcţionează la Aiud oferă servicii recreative și de socializare pentru 14 copii şi 10 adulți. Aşezământul funcţionează pe baza unui regulament aprobat la începutul acestui an, de Consiliul Local şi misiunea acestuia este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor şi a oferi sprijin persoanelor din această categorie.

Centrul asigură pe timpul zilei activități de îngrijire, educație, abilitare-reabilitare, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, orientare școlară și profesională, pentru copii, dar şi activități de sprijin, consiliere, educare pentru părinți sau reprezentanți legali, precum și pentru alte persoane care au în îngrijire copii.

Serviciile oferite de CSMPD Aiud sunt complementare demersurilor și eforturilor propriei familii, așa cum decurg din obligațiile și responsabilitățile părintești, precum și serviciilor oferite de unitățile de învățământ și de alți furnizori de servicii, corespunzător nevoilor individuale ale copilului în contextul său socio-familial.

Centrul social Multifuncțional pentru Persoane cu Dizabilități din Aiud oferă următoarele servicii:

Stimulare psihică adecvată, consiliere psihologică, stimulare senzorio-perceptivă
Kinetoterapie – cabinetul este dotat cu aparatură pentru gimnastică recuperatorie care corespunde nevoilor persoanelor cu deficiențe locomotorii
Consiliere și informare – prin acest serviciu beneficiarii vor participa la ședințe de consiliere vocațională și consiliere privind ”o viață autodeterminantă”
Terapie logopedică – stimularea limbajului oral, corectarea limbajului, dezvoltarea exprimării orale corecte și îmbogățirea vocabularului.

Obiectivele principale ale Centrului Social Multifuncțional pentru Persoane cu Dizabilități sunt asigurarea unui climat favorabil recuperării medicale și sociale a copilului cu handicap, abilitarea/ reabilitarea bio-psiho-socială a copilului cu handicap, de la stadiul de boală stabilizată până la recuperarea totală< educarea și formarea pentru viață socială, autonomă și responsabilă a copilului, prevenirea instituționalizării și abandonului prin consiliere parentală, implicarea în activități de îngrijire, reabilitare și integrare a persoanei cu handicap în familia acesteia şi stabilirea de măsuri specifice privind egalitatea de șanse pentru persoanele adulte cu handicap.

În centrul social se desfășoară servicii recreative și de socializare, ale căror beneficiari sunt copii, tineri și adulți cu dizabilități. În prezent, 14 copii și 10 adulți beneficiază de serviciile oferite de Centrul Social Multifuncțional pentru Persoane cu Dizabilități.

Regulamentul de organizare şi funcţionare a Centrului Social Multifuncţional pentru Persoane cu Dizabilităţi Aiud, birou în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială a fost aprobat în 25 februarie 2015, la inițiativa primarului municipiului Aiud, Mihai Horațiu Josan, de Consiliului Local Aiud (HCL nr. 34).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax