Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sesiuni de informare, consiliere și orientare în carieră pentru viitorii absolvenți ai Colegiului Militar Liceal din Alba Iulia

Publicat

Timp de patru zile, de marți până vineri, elevii Colegiului Militar Liceal din Alba Iulia au ocazia să participe la activități de informare, consiliere și orientare în carieră. Astfel, elevii claselor a XI-a și a XII-a pot analiza ofertele educaționale pentru anul școlar viitor și pot alege să-și continue cariera  în Armata României.

Activitatea de consiliere şi orientare spre instituţiile militare de învăţământ superior şi posliceal este înscrisă, în fiecare an, în planul actităţilor Statului Major al Forţelor Terestre şi are ca principal scop prezentarea ofertelor educaţionale pentru anul şcolar universitar viitor, respectiv numărul de locuri aprobat pentru admiterea din sesiunea de vară.

La Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” Alba Iulia, această activitate de infomare privind viitorul elevilor în cariera armelor pentru care au optat sau vor opta a fost desfăşurată pe parcursul a patru zile, respectiv din 11-14 februarie. Dacă tinerii din clasa a XII-a au mai participat la o astfel de activitate, apoi au avut ocazia să viziteze mare parte din instituţiile militare de învăţământ postuniversitar în excursia de orientare de anul trecut, cei din clasele a XI-a încep să îşi identifice specializarea şi arma pentru a avea timpul necesar pregătirii examenelor ce îi aşteaptă.

Drumul parcurs până acum de tinerii aspiranți ai unui viitor în Armata României a fost unul complex, de acomodare, informare, acumulare şi formare a deprinderilor şi competenţelor de care au nevoie pentru a păşi spre următorul, cel al viitorilor oameni şi militari de carieră, transmit reprezentanţii Colegiului Militar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax