Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Şezătoare literară „Eminescu. Numai poetul…”, la Colegiul Militar din Alba Iulia

Publicat

La Colegiul Militar Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, după-amiaza zilei de 15 ianuarie a fost dedicată poeziei, cu ocazia celebrării celor 168 de ani de la nașterea Luceafărului Românesc. Într-un cadru intim dat atât de ambientul Sălii Trofeelor dar, mai ales, de încărcătura emoțională a momentului și de sensibilitatea sufletească a celor prezenți, s-au recitat versuri eminesciene sau creații proprii, s-au interpretat melodii cunoscute dedicate marelui poet, s-au prezentat aspecte mai puțin cunoscute din viața și opera eminesciană.

Citește și 15 ianuarie: 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. „Luceafărul”, cel mai lung poem de dragoste

Acestea au fost susținute de către elevi din cadrul cenaclului literar şi al cercului de lectură, dar şi de alţi elevi pasionaţi de poezie şi de Eminescu.

Şezătoarea literară a debutat, sub îndrumarea profesorilor Mircea Cosmina şi Mureşan Simona şi sub auspiciile mărturiei de suflet a poetului naţional, mărturie care îl înscrie definitiv în universalitate: „Mă transport în cer, pun aripi umerilor mei şi părăsesc pământul, pentru ca să mă dau cu totul umbrelor divine – visuri care mă poartă din lumen-n lume şi mă izbesc din gândire în gândire. Mor pentru pământ, ca să trăiesc în cer” (M.Eminescu).

Din partea bibliotecii colegiului a fost prezentă la activitate doamna Stan Gheorghina, care a prezentat ediţia Princeps şi cea finală a operei eminesciene. Activitatea se înscrie în Proiectul educativ „Eminescu. Numai poetul…”, proiect iniţiat de catedra de limba şi literatura română, în colaborare cu biblioteca colegiului şi derulat anual în cadrul Colegiului Naţional Militar„Mihai Viteazul”, a transmis purtătorul de cuvânt al colegiului albaiulian, Daniela Filimon.

Foto: el.cap. Andrei Suba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate