Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Șezătoare tradițională, organizată în Ocna Mureș. Introducere în arta cusutului și momente artistice

Publicat


La Casa de Cultură „Ion Sângerean” din orașul Ocna Mureș a avut loc vineri, 18 octombrie, o frumoasă șezătoare tradițională. La eveniment au participat toți beneficiarii ocrotiți în cadrul Așezământului social „Sfântul Ciprian”, dar și numeroși copii din grupa mică de dansuri a Casei de Cultură din localitate.

Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul local Ocna Mureș, Asociația culturală „Tradiții Ocnamureșene” și Casa de Cultură „Ion Sângerean”, în parteneriat cu Așezământul social „Sfântul Ciprian” din Ocna Mureș.

Debutul evenimentului a fost marcat de o frumoasă prezentare a celor mai experimentați în arta cusutului, care, prin cuvintele și creațiile lor, nu au dorit altceva decât să îi convingă pe cei tineri de faptul că tradiția strămoșească trebuie să dăinuie și pe mai departe.

Un moment aparte l-a constituit prezența tânărului Ștefan Suciu, în vârstă de 9 ani, interpret de muzică populară din comuna Mihai Viteazu (jud. Cluj), care i-a încântat pe cei prezenți cu glasul și melodiile sale.

La finalul activității, copiii din grupa mică de dansuri a Casei de Cultură – tineri printre care se află și copiii ocrotiți în cadrul Așezământului social „Sfântul Mucenic Ciprian” – i-au emoționat pe toți cei prezenți prin modul în care au reușit să învețe primii pași de dans.

„Cu acest prilej, se cuvin alese mulțumiri doamnei Liana Stoica, îndrumătorul „neobosit” al tinerilor, precum și tuturor acelora care s-au implicat direct în această activitate: coordonatorilor, cadrelor didactice, copiilor și părinților”, a transmis coordonatorul așezământului, Ciprian Orga.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Zebrele” nevăzute de la Alba Iulia. Trecerile de pietoni slab iluminate, pericol pentru cetățenii orașului

Publicat

Lumina de intensitate scăzută din zona trecerilor de pietoni este unul dintre factorii care pun în primejdie viața trecătorilor pe timp de noapte. În municipiul Alba Iulia există o singură trecere de pietoni iluminată suplimentar, amplasată în urmă cu aproximativ un an, pe strada Cloșca, printr-un proiect pilot. Pe lângă iluminat, vizibilitatea șoferilor în zona […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Doi bărbați din Alba au MURIT în ACCIDENT pe DN 7, la Mintia. Impact violent între o autoutilitară și un TIR

Publicat

Doi bărbați din județul Alba și-au pierdut viața, joi seara, într-un accident rutier grav petrecut pe DN 7 Deva – Arad, la Mintia. Aceștia se aflau într-o autoutilitară care s-a izbit de un TIR. UPDATE 1: Potrivit ISU Hunedoara, pompierii deveni au intervenit cu echipaje specializate în descarcerare şi prim ajutor.   Pompierii şi echipajul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Turiștii anilor `80: Cu sania și schiurile pe o Dacia 1300 înmatriculată în Alba. Cum era vacanța de iarnă

Publicat

O imagine rară din anii `80 cu o Dacia 1300, una dintre mașinile care au scris istorie în România, a devenit virală pe rețeaua de socializare Facebook. Pe un drum înzăpezit, autoturismul înmatriculat în județul Alba transporta mai multe persoane, cel mai probabil aflate în vacanță. Nu lipsesc nici „accesoriile” de sezon, o pereche de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Clădirea Primăriei din comuna Unirea va fi mansardată. Investiție de peste 120.000 de euro

Publicat

Clădirea Primăriei din comuna Unirea va mansardată, printr-un proiect în valoare de 120.000 de euro. Amenajarea podului presupune, printre altele, crearea unei săli de ședințe și a două birouri.  Primăria comunei Unirea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind execuția lucrărilor pentru „amenajarea podului existent la clădirea primăriei Comunei […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate