Actualitate
FOTO-VIDEO: Show culinar cu Cosmin Toma la Alba Carolina Food Fest. Tagliatelle cu sos de ciocolată, îngheţată cu bacon şi cea mai mare carte de reţete din România
În ultima zi de la Alba Carolina Food Fest, chef Cosmin Toma a făcut demonstraţie de gătit. A prezentat „live” cum se pregătesc mai multe feluri de mâncare, mai deosebite. Odată cu show-ul culinar de pe Latura de Vest a Cetăţii, bucătarul din Alba Iulia şi-a promovat şi lansarea celei mai mari cărţi de reţete din România, cu înălţime de trei metri.
Chef Toma, care a obişnuit deja publicul cu reţete reinterpretate, a prezentat duminică după-amiaza, la Alba Carolina Food Fest, modul de preparare pentru cotlet cu castravete murat şi bacon, dar şi două feluri de mâncare mai „exotice”: tagliatelle cu sos de ciocolată şi îngheţată cu bacon.
În cadrul evenimentului, a fost mediatizată şi cartea de reţete a bucătarului, de trei metri înăţime, cea mai mare din România. Se numeşte „Euphoria” şi cuprinde patru reţete realizate de Cosmin Toma. Acestea sunt ciorbă de burtă în formă de piramidă, mușchiuleț de porc umplut cu sos travilion, trandafiri murați, o rețetă proprie a bucătarului și cremeș reinterpretat.
Cosmin Toma a lansat „Atelierul de gătit al lui Toma”, o carte de un metru, cea mai mare la acea vreme, care cuprindea 200 de rețete inedite. Printre acestea găseam clătite din sânge de porc, cremă de vanilie în intestine de porc, preparate moleculare, dar și „zamă de varză” sau „zamă de știr”. Acum şi-a lansat un format de dimensiuni mai mari.
Festivalul a continuat duminică la Alba Iulia.
Program Festival „Alba Carolina Food Fest” 2016:
Duminică, 2 octombrie
– lansare cea mai mare carte (3 metri) – Chef Ioan Cosmin Toma
– program aerobic
– show culinar
– concert Jazz susținut de Laura Orian & Band (Liceul de Arte „Regina Maria”)
– program DJ.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News