Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Show culinar cu Cosmin Toma la Alba Carolina Food Fest. Tagliatelle cu sos de ciocolată, îngheţată cu bacon şi cea mai mare carte de reţete din România


Publicat

chef tomaÎn ultima zi de la Alba Carolina Food Fest, chef Cosmin Toma a făcut demonstraţie de gătit. A prezentat „live” cum se pregătesc mai multe feluri de mâncare, mai deosebite. Odată cu show-ul culinar de pe Latura de Vest a Cetăţii, bucătarul din Alba Iulia şi-a promovat şi lansarea celei mai mari cărţi de reţete din România, cu înălţime de trei metri.

Chef Toma, care a obişnuit deja publicul cu reţete reinterpretate, a prezentat duminică după-amiaza, la Alba Carolina Food Fest, modul de preparare pentru cotlet cu castravete murat şi bacon, dar şi două feluri de mâncare mai „exotice”: tagliatelle cu sos de ciocolată şi îngheţată cu bacon.

IMG-20161002-WA0028În cadrul evenimentului, a fost mediatizată şi cartea de reţete a bucătarului, de trei metri înăţime, cea mai mare din România. Se numeşte „Euphoria” şi cuprinde patru reţete realizate de Cosmin Toma. Acestea sunt ciorbă de burtă în formă de piramidă, mușchiuleț de porc umplut cu sos travilion, trandafiri murați, o rețetă proprie a bucătarului și cremeș reinterpretat.

Cosmin Toma a lansat „Atelierul de gătit al lui Toma”, o carte de un metru, cea mai mare la acea vreme, care cuprindea 200 de rețete inedite. Printre acestea găseam clătite din sânge de porc, cremă de vanilie în intestine de porc, preparate moleculare, dar și „zamă de varză” sau „zamă de știr”. Acum şi-a lansat un format de dimensiuni mai mari.

Festivalul a continuat duminică la Alba Iulia.

 

Program Festival „Alba Carolina Food Fest” 2016:

Duminică, 2 octombrie

– lansare cea mai mare carte (3 metri) – Chef Ioan Cosmin Toma

– program aerobic

– show culinar

– concert Jazz susținut de Laura Orian & Band (Liceul de Arte „Regina Maria”)

– program DJ.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban a părăsit grupul parlamentar al PNL. Atac la adresa conducerii partidului și a președintelui Iohannis. Declarații

Publicat

Ludovic Orban a părăsit grupul parlamentar al PNL și își va continua activitatea ca dezafiliat, fără însă a demisiona din partid. 

Acesta și-a anunțat gestul în Parlament, cu o serie de acuzații dure la adresa conducerii PNL și a președintelui Iohannis, pe care l-a numit ”chiriașul de la Cotroceni”.

”M-am retras din grupul parlamentar al PNL și voi continua activitatea ca dezafiliat.

Obligația morală pe care o am față de cetățenii români care au avut încredere în mine și în PNL este de a-mi respecta angajamentele din campanie.

Atâtea poziții împotriva interesului României nu mi-a fost dat să văd într-o perioadă atât de scurtă de timp.

S-a creat o criză artificială, a fost făcut praf un partid politic, praf coaliția și în plină priză pandemică și economică practic cetățeanul român a fost fără un guvern în deplină capacitate de exercițiu, oferindu-se un circ politic.

Din păcate nu am altă soluție decât de a mă despărți, sper eu, temporar de colegii mei din grupul parlamentar.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 4 luni este de neimaginat.

Numai lobotomizat aș putea să stau complice la acest atentat la adresa poporului român.

Conducerea ruptă de realitate trebuie să se ducă acasă.

Țara plutește în derivă pentru că cel care trebuia să ia decizii probabil pescuiește sau s-a dus la schi”.

Președintele de ședință, deputatul de Alba Florin Roman, i-a mulțumit la final ”pentru lucrurile bune făcute împrună”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Taxa de cogenerare nu doar că nu dispare, dar crește cu 47%. Cum decontează săracii, facturile bogaților. Cazul Nea Ion

Publicat

contor curent

Președintele Asociației Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliță, spune că taxa de cogenerare nu doar că nu dispare din facturi, dar crește cu 47%.

Acesta a transmis un comunicat de presă în care detaliază un exemplu concret legat de modul în care un român din cei 9 milioane aflați în aceeași situație, este obligat să plătească o parte din factura la energie a unor privilegiați. 

Cazul Nea Ion

”Nea Ion are 90 de ani și trăiește în cătunul Viata. În vară a plătit doi băieți să-i aducă lemne pentru a se încălzi la iarnă.

Nu are venituri. A vândut caș făcut din laptele celor două văcuțe, pe care le are în bătătură. Energia electrică primită din sistem, s-a scumpit cu 25%, față de ultimul an.

Dar SURPRIZĂ, STATUL îi cere lui Nea Ion, să mai achite în plus la factura de energie electrică anuală cca 18 lei, pentru ca energia termică consumată de parlamentari, directori și alte persoane să nu li se scupească.

Din 2011, românii sunt obligați să achite o „taxă” de cogenerarea de înaltă eficiență pentru fiecare kWh consumat, cu scopul finanțării construcției de noi centrale/modernizarea celor existente, care să aibă o eficiență superioară și astfel să ajungă să producă energie electrica și termică mult mai ieftină în viitor.

Practic, după 10 ani de plată a acestei taxe ar fi trebuit ca energia electrică să fie cu 25% mai ieftină, nu cu 25% mai scumpă.

Specularea unor articole din Directiva Europeana privind producerea de energie electrică în cogenerare de înaltă eficiență (Directiva 2004/8/CE), a permis continuarea „subvenționării mascate” a sistemului de producție a energiei termice, prin această „taxă” de cogenerare de pe facturile consumatorilor de energie electrică.

Directiva Europeană prevedea dezvoltarea de centrale de cogenerare cu randamente de 75-80%, respectiv centrale în care costurile cu combustibilul se reduc de 2,5 ori, permițând astfel posibilitatea reală de scădere a prețului energiei electrice și energiei termice (randamentul CET-urilor românești vechi fiind estimată în unele lucrări la cca 30%).

După 10 ani de taxat consumatorii pentru a „investii” în construcția unor centrale de cogenerare de înaltă eficiență, rezultatul este că nu avem nici o centrală de înaltă eficiență în România.

Astăzi, taxa ar fi trebuit să dispară, iar dacă s-ar fi investit cele aproape 2 miliarde de lei (400 milioane de euro) plătite de români în 10 ani, în centrale de cogenerare de înaltă eficiență, costurile cu energia ar fi trebuit să fie mai mici și consumatorii să ajungă să plătească mai puțin.

Taxa nu doar că nu dispare, dar crește cu 47%, și spre deosebire de alți ani când eram amețiți cu necesitatea de a investii în energie eficientă, astăzi ni se spune în față: ”trebuie să adunăm bani de la oameni pentru a subvenționa ca să nu se scumpească energia termică”.

Nea Ion, fără nici un venit, trebuie să achite o parte din energia termică a unora cu venituri.

Alături de nea Ion, atii 9 milioane de români vor plăti o parte din factura la energie termică a câtorva privilegiați.

sursa: https://asociatiaenergiainteligenta.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Miercuri: Ședință a Consiliului Local Alba Iulia. Regulamentul parcărilor rezidențiale și alte proiecte la finanțare

Publicat

sediu primarie drona

Consilierii locali din Alba Iulia sunt convocați miercuri, 27 octombrie, de la ora  13.00, în ședință ordinară, cu 31 de proiecte pe ordinea de zi.

Legislativul local va dezbate și vota, printre altele, regulamentul parcărilor rezidențiale, rectificare de buget local, trei proiecte la finanțare în Programul ”Anghel Saligny” – centura de Nord, canalizare pluvială Micești, rețea apă și canalizare E. Racoviță, lucrări la Palatul Principilor, actualizarea programului de transport cu autobuze, salariile de bază de la Direcția Creșe, populare cu pește a râului Mureș, ajutor financiar pentru CS Unirea.

Proiectul ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general de venituri și cheltuieli al municipiului Alba Iulia pe anul 2021

2. Proiect de hotărâre privind execuția bugetului general de venituri și cheltuieli al municipiului Alba Iulia pe trimestrul III al anului 2021

3. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 357/2021 a Consiliului local (privind modificarea organigramei și statului de funcții al Aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, urmare reorganizării, începând cu data de 1 ianuarie 2022)

4. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 162/2021 a Consiliului local (privind aprobarea utilizării sumelor din excedentul bugetului local din anul precedent ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare în anul 2021)

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru Proiectul “Rețea de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare HC762 și HC1134 din localitatea Micești, municipiul Alba Iulia în emisarul natural Ampoi” în vederea depunerii în cadrul programului Național de Investiții „Anghel Saligny”

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru Proiectul „Extindere rețea apă și canalizare zona Emil Racoviță, străzile: E. Racoviță, Al. Odobescu, P. Ispirescu, Gr. Antipa, Humulești, S. Mândrescu, Al. Vlahuță, D. Bolintineanu, Cenade, Ep. E. Bardaș, V. Babeș” în vederea depunerii în cadrul programului Național de Investiții „Anghel Saligny”

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru Proiectul “Construire centura ocolitoare pe latura de Nord a municipiului Alba Iulia” în vederea depunerii în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui Acord de parteneriat între UAT Județul Alba, UAT Municipiul Alba Iulia si UAT Comuna Ighiu pentru realizarea obiectivului de investiții Construire Centura ocolitoare pe latura de Nord a municipiului Alba Iulia, în vederea depunerii în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”

Vezi și Investiții la Alba Iulia prin Programul ”Anghel Saligny”: centura de Nord și rețele de canalizare. Planurile primăriei

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat pentru realizarea obiectivului de investiții Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a “Palatului Principilor din Alba Iulia” – Centru expozițional Corp principal E  (valoarea investiției, majorată de la 26.004.229,16 lei inclusiv TVA la 27.500.000 lei inclusiv TVA; diferența reprezintă lucrări suplimentare)

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea declanșării procedurii de expropriere a unor imobile terenuri situate în Alba Iulia, str. Alcala de Henares (etapa I), situate pe amplasamentul obiectivului “Modernizare străzi zone de dezvoltare Municipiul Alba Iulia, lot 1 – Alcala de Henares (inclusiv legătura cu str. Gheorghe Șincai), Gârda, Drăgășani, Zăvoi, Lupșa, Calistrat Hogaș, Abrudului, Vidra, Albac, Stadionului, Cornel Medrea, Calea Labului, Meteș, Lotru”

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordului de parteneriat între Municipiul Alba Iulia și Asociația Code For Romania (consultanță pentru digitalizarea serviciilor administrației locale)

12. Proiect de hotărâre privind  aprobarea salariilor de bază personalului contractual din cadrul Direcției Creșe aflat în subordinea Consiliului local al municipiului Alba Iulia, începând cu data de 1 noiembrie 2021 (după funcționarea direcției, cu personalitate juridică; salarii între 2.300 lei – consilier debutant și 5.193 lei – consilier IA, gradația 5)

13. Proiect de hotărâre privind actualizarea programului de transport public local de persoane pentru zona tarifară ” zona 1 municipiul Alba Iulia”

14. Proiect de hotărâre privind acțiunea de refacere ecologică prin populare cu pește a râului Mureș

Vezi Râul Mureș ar putea fi populat cu 1.000 kg de crap, în zona Alba Iulia. Protocol de colaborare între Primărie și AJVPS Alba

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării unui sprijin financiar Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia (până la 25.000 de lei)

16. Proiect de hotărâre privind suplimentarea bugetului pentru susținerea și promovarea culturii scrise (2000 lei)

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea planului urbanistic de detaliu Construire imobile cu funcțiuni mixte (locuințe colective, birouri, dotări publice) și împrejmuire, demolare construcții existente, județul Alba, localitatea Alba Iulia, Bulevardul Republicii, nr. 32, solicitant Bonța Alin Ovidiu pentru SC Firmamentum SRL

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea planului urbanistic de detaliu Construire cabinet medical oftalmologic la parter cu locuință familial (etaj) și împrejmuire, județul Alba, localitatea Alba Iulia, strada Calea Moților, nr. 182, solicitant Platon Marius Bogdan, Platon Monica Petruța

19. Proiect de hotărâre privind aprobarea planului urbanistic de detaliu construire locuință unifamilială a doua locuință pe parcelă, județul Alba, localitatea Alba Iulia, strada Ocnele Mari, nr. 23, solicitant Modol Constantin, Modol Camelia

20. Proiect de hotărâre privind admiterea plângerii prealabile formulate de Popa Victoria, în sensul revocării, în parte, a HCL nr. 185/2021 privind aprobarea planului urbanistic zonal: ”Elaborare PUZ – modernizare străzi în zona de Nord a municipiului Alba Iulia (Micești – Bărăbanț) – reglementare urbanistică tramă stradală: Lot I, Lot II, Lot III”, în sensul eliminării drumul public (prelungirea străzii Someș către strada Pădurii) de pe terenul cu numărul cadastral 87413

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al parcărilor publice de reşedinţă aflate pe raza municipiului Alba Iulia

Vezi Regulamentul modificat al parcărilor rezidențiale din Alba Iulia, la aprobare în Consiliul Local. Taxa anuală și noi condiții

22. Proiect de hotărâre privind aprobarea casării dispozitivelor speciale de marcat cu amprentă dreptunghiulară aflate în evidența Ocolului Silvic Sebeș R.A.

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii termenului contractului de închiriere nr. 81547/2011 încheiate între municipiul Alba Iulia și SC Vodafone România SA (prelungire cu 5 ani pentru închiriere locații – cabinet stradal în Oarda de Jos, Bărăbanț, Micești)

24. Proiect de hotărâre privind revocarea Hotărârii nr.273/2021 a Consiliului local cu privire la aprobarea transmiterii în folosință gratuită către Uniunea Artiștilor Plastici din România –Filiala Alba a unui spațiu (birou) din componența spațiului comercial (Galeriile de Artă), situat în Alba Iulia, B-dul 1 Decembrie 1918, bl.M9, ap.27, parter

25. Proiect de hotărâre privind acceptarea donaţiei  făcute municipiului Alba Iulia asupra unui imobil (drum), situat în Alba Iulia, strada Lalelelor

26. Proiect de hotărâre privind acceptarea donaţiei  făcute municipiului Alba Iulia asupra unui imobil (drum), situat în Alba Iulia, strada Spiru Haret

27. Proiect de hotărâre privind însușirea documentației cadastrale de dezlipire asupra unui imobil (teren) situat în Alba Iulia, strada Iașilor

28. Proiect de hotărâre privind însușirea raportului de expertiză tehnică judiciară efectuată în Dosar nr. 6213/176/2019 aflat pe rol la Judecătoria Alba Iulia

29. Proiect de hotărâre privind parcelareaunui imobil (teren) situat în Alba Iulia, str. Vasile Goldiș

30. Proiect de hotărâre privind însușirea documentațiilor cadastrale de apartamentare asupra unor imobile (balcoane) situate în Alba Iulia strada Vasile Goldiș, nr. 8B

31. Proiect de hotărâre privind respingerea plângerii prealabile înregistrată la Primăria municipiului Alba Iulia sub nr.111552/28.09.2021, formulată de către domnul Trifan Macavei  împotriva Hotărârilor nr. 254/2018, 267/1999 și  165/2001, aprobate de către Consiliul Local al municipiului Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Un deținut al Penitenciarului Aiud avea obiceiul de a distruge toate lucrurile din celulă. Ce a distrus și ce pedeapsă a primit

Publicat

camera penitenciar, inchisoare, aiud

Un deținut al Penitenciarului Aiud avea obiceiul de a distruge bunurile din camera de detenție: gemuri, vase de WC, chiuvete și chiar instalația de apă.

Polițiștii de penitenciar au declarat în timul unui proces, în care bărbatul a fost trimis în judecată pentru distrugere, că acesta era cunoscut pentru un asemenea comportament. 

Faptele pentru care bărbatul a fost trimis în judecată s-au întâmplat în urmă cu mai bine de trei ani, însă magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat în urmă cu șase zile, în data de 20 octombrie 2021.

La momentul în care era încarcerat, bărbatul din Hunedoara executa o pedeapsă de 5 ani și 4 luni pentru tâlhărie.

Potrivit motivării instanței, ”în perioada 26.06.2017 – 20.11.2017 inculpatul a distrus mai multe bunuri din camerele de detenție din cadrul Penitenciarului Aiud, după cum urmează:

1. La data de 26.06.2017, în jurul orei 14:30, cazat singur în camera de deținere E1. 10 a Penitenciarului Aiud, a spart două geamuri din camera de deținere în care era cazat, iar din baie chiuveta cu picior, robinetul, racordurile flexibile și rezervorul vasului WC, motivând că i-a dispărut o sumă de bani din cont.

Valoarea prejudiciului cauzat prin fapta mai sus expusă este de 220 lei.

2. La data de 15.11.2017, în jurul orei 11:30, inculpatul a distrus patul din camera de detenție, format din trei paturi suprapuse, din camera E1.25 a Penitenciarului Aiud, inculpatul fiind cazat singur în cameră, cauzând un prejudiciu de 520 lei.

3. La data de 20.11.2017, în jurul orei 15:45, inculpatul a distrus vasul WC de la camera de detenție E1.25, inculpatul fiind cazat singur în cameră, cauzând un prejudiciu de 73,90 lei”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, pentru faptele sale, pe 20 octombrie, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe acesta la câte șase luni pentru fiecare faptă de distrugere.

Prin contopirea pedepselor și adăugarea unui rest din pedeapsa anterioară, rămas neeexecutat, a rezultat pedeaps principală finală de un an, o lună și 1.201 de zile de închisoare, în regim de detenție.

Sentința nu a fost definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la pronunțare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate