Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Show-ul „Dansul, esenţa vieţii”, la Alba Iulia. Proiect pentru promovarea tinerelor talente și a mișcării hip-hop, iniţiat de elevi de la Colegiul Economic

Publicat

3 Un public numeros a participat la primul spectacol în cadrul proiectului „Dansul, esența vieții”, iniţiat de liceeni ai Colegiului Economic “Dionisie Pop Marțian”, cu sprijinul Fundației Comunitare Alba – YouthBank. Show-ul s-a desfășurat la Casa de Cultură a Studenților.

Albaiulienii și nu numai s-au mobilizat pentru a sprijini mișcarea hip-hop din oraș. Tinerii artiști au punctat bine fiecare detaliu, reușind prin prezența gazdei evenimentului, vlogger-ul Robert Grozav – să aducă un zâmbet pe fața celor prezenţi, transmit organizatorii.

Primii au intrat în scenă cei de la Wish Dance Steps, trupa de streetdance care a obținut locul 1 pe țară la cupa școlilor, trupă formată din fete cu potențial și atitudine care trăiesc pentru a dansa. Printre scurtele intervenții ale lui Robert Grozav, și-a făcut prezența pe scenă o placă cu un mesaj în Graffiti, pe care Ioan Florin Iancu, elev la liceul de Arte ”Regina Maria” a scris Hip-Hop într-un stil clasic. Muzica rap nu putea lipsi din acest ”film de Oscar”, așa că pe scenă a urcat ”Billy”, pe numele său Alin Câmpean, care la cei 18 ani ai săi a cântat despre metehnele societății noastre.

Mișcarea urbană, reprezentată cel mai bine de skateri și bikeri, a reprezentat un moment spectaculos al evenimentului, iar prin sărituri și fel de fel de trick-uri a impresionat spectatorii.

Show-ul s-a încins când pe scenă și-a făcut apariția Lorena, care a interpretat piesa ”Do it like a dude” a lui Jessie J, acompaniată de beatbox-ul făcut de Paul Oltean și Cosmin Bruzan. Un moment cheie al spectacolului a fost numărul lui Rareș Baba, mentalistul ce demonstrează diferența dintre ”magie” și ”trucuri de magie” la fiecare număr al său, imposibil de demascat. Acesta a avut nevoie de persoane din public pentru a-și realiza momentul, reușind să lase o sală cu gura căscată.

Puștiul care a obținut patru de ”Da” la ultima ediție din ”Românii au talent”, Mihail Chișbac, a făcut show, având sub control mingile de baschet timp de 5 minute. A urmat Del’Mundo Zet-Crew, trupa de breakdance care a ajuns prin antrenamente zilnice, accidentări și numeroase spectacole să însemne mai mult decât o simplă trupă de ”break”: o familie, având atât membri din vechea generație de break-eri din județul Alba, cât și copii din școala generală.

Reunindu-se pentru a da viață unei arte muribunde în acest oraș, au avut un moment de 15 minute ”pe clasicul linoleu”, intens aplaudat.

Un ”tânăr veteran” al muzicii rap din Alba Iulia, RimeZic, a intrat în uralele publicului, oferind spectacolului sarea și piperul mișcării hip-hop. A început cu piesa ”Nu vom mai răbda”, ce reprezintă o parte importantă a trecutului său muzical și a continuat cu ”Atunci și acum”, o piesă în premieră, pe care o va lansa în perioada următoare împreună cu Dj Undoo. Acompaniat de tânărul Voica, a fost aplaudat la scenă deschisă de publicul albaiulian pentru piesa ”Cu gandul la ea”, dedicată celor îndrăgostiți, piesă care a “aprins” în sală brichete și alte lumini ca în timpul marilor concerte de pe mapamond. Cei doi au continuat cu piesa ”Iubire necondiționată”, de asemenea aplaudată.

A doua premieră a serii a fost piesa lui Chef featuring RimeZic, piesă ce urmează să apară în săptămânile viitoare. Chef a reușit să capteze privirile publicului prin naturalețea și siguranța de care a dat dovadă. Finalul evenimentului a fost spectaculos, pe scenă a intrat Tagg, membru al trupei Zombie THC, care a cântat alături de cei trei artiști și de public ”This is Hip-Hop”.

Seria de concerte din proiectul “Dansul, esența vieții” va continua sâmbătă, 30 mai, ora 18.00, la Căminul Cultural din Teiuș. Intrarea este liberă.

”Proiectul va lua amploare datorită publicului nostru. Vom realiza evenimente de acest gen în mai multe locații din județ sau poate chiar din țară, în spiritul Hip-Hop, pentru că o facem din suflet”, au spus Răzvan Sechereș și Laurențiu Voica, membri ai echipei Bboys și principali organizatori.

„Dansul, esența vieții” se încadrează în categoria proiectelor dedicate artei și cuprinde două spectacole de amploare destinate atât tinerilor, cât și adulților care vor să asculte muzică de bună calitate și să urmărească un show pe cinste.

Echipa de proiect și-a propus promovarea tinerelor talente și a mișcării hip-hop în Alba, dar și înființarea unei trupe de breakdance care să fie recunoscută la nivel județean.

Partener al acestui proiect este, printre alţii, Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax