Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Simion Drăgoi, luptătorul anticomunist din Alba Iulia, a împlinit 90 de ani. Ce cadou a primit din partea primarului Pleșa

Publicat

Luptătorul anticomunist, Simion Drăgoi, din Alba Iulia a împlinit vârsta de 90 de ani. Acesta a fost vizitat de primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, care i-a înmânat diploma ”Urbis Grates” şi cartea ”Memoria Urbis”.

”Pentru prea mulţi oameni, regimul comunist a însemnat teroare, foame, disperare, destine frânte, nedreptăţi.

Vezi și SONDAJ Alba24: Sunteți mulțumit de activitatea primarului din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, după primele șase luni de mandat?

Mulţi dintre cei care credeau cu tărie în adevăr, libertate şi demnitate au fost ţinuţi pe nedrept în închisorile comuniste sau au fost trimişi la muncă silnică.

Mulţi dintre ei au pierit acolo, dar pe cei care mai sunt încă printre noi trebuie să îi omagiem şi să îi preţuim.

Astăzi am avut bucuria să îi înmânez Diploma ”Urbis Grates” şi cartea ”Memoria Urbis” domnului Simion Drăgoi, la împlinirea vârstei de 90 de ani.

Doar pentru că avea alte opinii politice faţă de cei care conduceau atunci România, domnul Drăgoi a fost obligat să îndure opt ani de privaţiuni în lagărele comuniste, dar şi prigoana din partea Securităţii comuniste, până la Revoluţia din 1989.

Nu putem să corectăm ceea ce s-a petrecut, dar putem să îl asigurăm de tot respectul şi preţuirea noastră.

Cred că sunt în asentimentul tuturor colegilor consilieri propunând acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Alba Iulia pentru domnul Simion Drăgoi.

La mulţi ani şi multă sănătate vă dorim domnule Simion Drăgoi!”, a declarat Gabriel Pleșa într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax