Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | „Convergenţe şi Provocări în Domeniul Știinţelor Economice şi Inginereşti”, la UAB: Schimb de idei și prezentare de lucrări ale profesorilor de liceu

Publicat

A IV-a ediție a simpozionului naţional „Convergenţe şi Provocări în Domeniul Știinţelor Economice şi Inginereşti”, adresat cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, a avut loc sâmbătă, la Palatul Apor din Alba iulia. La eveniment au participat cadre didactice din întregul județ, dar și reprezentanți ai Facultății de Științe din cadrul Universității „1 Decembrie 1918”.

Evenimentul, adresat cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, a fost structurat în două secțiuni. Prima secțiune, „Convergenţe şi Provocări în domeniul Știinţelor Inginereşti”, aflată la Ediţia a IV-a, s-a adresat profesorilor din învăţământul preuniversitar cu preocupări în domeniul ştiinţelor exacte şi inginereşti. Subsecţiunile simpozionului au fost următoarele: Informatică, Matematică, Ştiinţe Inginereşti, Chimie, Fizică și Științele pământului. În cadrul simpozionului, au fost abordate teme precum criminalitatea informatică, radiațiile electromagnetice, programare web, algoritmi și geometrie și limentele cu E-uri.

Deși inițial la simpozion trebuiau să participe cadre didactice și din județele Argeş, Caraş-Severin, Timiş, potrivit organizatorilor, cei prezenți au fost doar din Alba Iulia, Sebeș, Cugir și Blaj.

În cadrul celei de-a doua secțiuni, „Convergenţe şi Provocări în Domeniul Știinţelor Economice” se aflată la ediţia a II-a, şi-au manifestat dorinţa să participe cadre didactice din judeţ, iar temele abordate s-au înscris în domeniile Administrarea afacerilor, Contabilitate, Finanţe şi bănci, Turism şi servicii, Marketing. S-au prezentat lucrări privitoare la spațiul tridimensional, resursele economice ale societății, procesul de fabricație de tip „cyber factory”, shimbări geografie în perioada tranziției, dar și altele.

Simpozionul a fost organizat de UAB, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa Corpului Didactic Alba, prin intermediul Departamentului de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti şi a Departamentului de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax