Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Simulare de incendiu în Munţii Şureanu. Exerciţiul forţelor ISU Alba, jandarmilor, salvamontiştilor şi altor echipaje, la mare altitudine

Publicat

isu

Echipaje de pompieri de la ISU Alba, lucrători silvici, salvamontişti şi jandarmi montani s-au mobilizat, joi, pe Muntele Şureanu, în zona Poarta Raiului, pentru a-şi testa capacitatea de intervenţie în cazul unui incendiu de vegetaţie uscată care s-a extins la pădure şi a presupus acţiuni complexe. Este vorba despre un exerciţiu prin care a fost simulată o situaţie reală în care pădurea alpină a fost cuprinsă de flăcări.

În scenariul exerciţiului, forţele de intervenţia s-au confruntat cu două situaţii operative:

– la ora 8.00, a fost anunțat un incendiu de vegetație uscată, care din cauza vântului puternic s-a extins la fondul forestier de pe raza Ocolului Silvic Cugir, existând riscul propagării incendiului la rezervația naturală Iezerul Șureanu și la cabana Șureanu cu amenajările din apropiere

– la ora 11.00, se primește informația că de la cabana Șureanu două grupuri de turiști de câte două persoane s-au deplasat pe trasee diferite spre Vârful Aușel și Vârful Pătru. Unul dintre turiști reușește să anunțe prin SNUAU 112 că un grup este surprins intr-o zonă izolată cu fum, iar, din cauza terenului accidentat, unul din ei este rănit și nu se poate deplasa.

Pentru stingerea incendiului de la fondul forestier au intervenit echipaje ale ISU Alba – Detaşamentele de pompieri Alba Iulia şi Aiud, Pichetul de Pompieri Cîmpeni şi Gărzile de intervenţie Sebeș și Blaj, personal de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Șugag și Săsciori și personal din cadrul Direcției Silvice și a Ocoalelor Silvice Cugir și Blaj.

În acelaşi timp, echipele de căutare – salvare au intervenit pentru găsirea persoalelor rănite, acordarea primului ajutor medical și transportarea acestora la spital.

Simularea a cuprins competenţele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Comitetului Local pentru Situații de Urgență Șugag și ale celorlalte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea acțiunilor de intervenție de stingere a incendiilor la fondul forestier, pe raza comunei Șugag.

Potrivit ISU Alba, exerciţiul şi-a atins scopurile de verificare a concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului: verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante; antrenarea personalului de intervenție pentru acțiuni de lungă durată și în condiții de teren accidentat; antrenarea în executarea acțiunilor de căutare și salvare a persoanelor surprinse de incendiu, transportul și acordarea primului ajutor medical, precum şi de realizare a unei informări complexe a populaţiei din zonele de risc, privind modul de comportare în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă.

La exerciţiu au fost prezenţi prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, inspectorul șef IJJ Alba, colonel Felician Itu, comandatul Poliţiei Sebeş, comisar șef Ioan Ursaleș, directorul Unităţii de Primiri Urgențe a județului Alba, medical Aurel Crișan, cololen Gheban Gică de la UM 01760 Transmisiuni Sebeș, primarul din Şugag, Constantin Jinar și primarul de la Săsciori,  Nicolae Morar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax