Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Sistemul fiscal românesc a devenit nefuncțional, joi dimineață. Proteste ale angajaților din Finanțe, la Alba

Publicat

Angajații Finanțelor Publice din Alba au declanșat o acțiune spontană de protest, joi dimineața. Acțiuni similare au fost declanșate și în alte județe.

Oamenii au discutat de dimineață cu liderul sindicat Mihai Oană (afiliat la Sed Lex) și ulterior au protestat în fața instituției și în spațiile comune. 

Mihai Oană a declarat că după masă va participa la București la întâlnirea cu ministrul Finanțelor.

Sed Lex a precizat că protestele au fost declanșate în dimineața zilei de 24 august, când de la ora 8,30 sistemul fiscal românesc a devenit nefuncțional.

Motivul este nerespectarea angajamentelor ministrului de Finanțe, luate prin acordul încheiat cu sindicatul pe 11 august.

Protestatarii cer salariu egal la muncă egală păstrarea locurilor de muncă, introducerea în noua lege a salarizării a familiilor ocupaționale „finanțe” și elaborarea statutului finanțistului.

Acțiunile de protest se pot întinde pe o perioadă nedeterminată – mai spun sindicaliștii – și pot degenera în acțiuni de stradă.

Protestatarii acuză lipsa unui sistem informatic integrat, lipsa acută de personal în domeniu, lipsa spațiilor adecvate pentru desfășurarea activității și lipsa protecției juridice pentru salariați.

Potrivit BNS, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane şi în 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. vasi

    joi, 24.08.2023 at 11:16

    ei protesteaza ok, dara sa vina si cu solutii ca doar la ei sunt banii, solutii care sa nu includa si sectorul privat doar cel bugetar

  2. Maria

    joi, 24.08.2023 at 11:50

    Majoritatea sunt foarte slab pregatiti, nu-i intereseaza, vorbesc cu clientii ca si cum nu clientii le dau salariile sau ca sunt pusi pe vecie. Daca li s-a dat in trecut un spor de calculator, spor de vatamare, ce o mai fi si sporul asta, ei considera acum ca este dreptul lor. De ce sa nu-mi dea si mie statul spor de calculator ca eu lucrez de dimineata pana seara inclusiv si sambata si duminica. Noua privatilor statul numai ne ia, nu ne si da.

  3. facsimil

    joi, 24.08.2023 at 14:17

    hoțul strigă hoții

  4. Roman

    joi, 24.08.2023 at 15:43

    Dacă nu le convin condițiile de salarizare sa plece în sectorul privat pe jumătate salariu. Nu-i obligatoriu sa lucreze o viata la stat. Cât despre digitalizare, ce sa zici când se plângeau zilele trecute ca nu au pixuri și hârtie …🙈 în era digitala. La cât de aroganți și sfidători sunt chiar cred ca li se cuvine totul. Cruntă realitate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax