Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: SKATEPARK în Cetatea Alba Carolina. Contractul de 600.000 de euro, câștigat de General Game – una dintre firmele lui Dan Sabău

Publicat

skatepark Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia anunţă că a fost semnat contractul pentru amenajarea skatepark-ului din Cetatea Alba Carolina. La doi ani după iniţierea acestui proiect, lucrările vor începe din această toamnă, vor dura aproximativ cinci luni şi vor fi executate de General Game Sântimbru, firma care a câştigat licitaţia. Valoarea contractului este de 2,8 milioane lei cu TVA. General Game SRL are acționari comuni cu Grup Corint SRL – firma care a câștigat toate contractele de amenajare a Cetății Alba Carolina. Prima lucrare de anvergură a firmei General Game,  pe care a avut-o și pe care a reușit să o finalizeze la Alba Iulia, a fost restaurarea Porții I a Cetății. Lucrările au durat din anul 1997 până în 2012.

Ansamblul urban de tip skatepark la care vor avea acces în curând atât albaiulienii cât şi turiştii, în principal iubitori ai sporturilor pe role, skateboard sau biciclete are o suprafaţă propusă pentru amenajare de 1.868 mp. Cuprinde diverse structuri prefabricate, alei, gradene placate cu piatră, jardiniere, zone verzi, sistem de iluminat şi mobilier urban.

Obiectivul de bază (skatepark-ul) se va desfăşura pe o suprafaţă variat accidentată, terasată, cu plan înclinat, având în dotare rampe şi balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau bmx. Faţă de cota accesului pietonal din latura de est a Cetăţii se vor înregistra diferenţe de nivel de la – 1,20 m până la – 2,50 m.

General Game Câştigătorul licitaţiei organizate pentru amenajarea acestui obiectiv situat pe contragarda bastionului Sfânta Elisabeta este General Game Sântimbru o firma la care este acționar Danil Sabău, patronul Grup Corint firma care a obținut toate contractele pentru amenajarea Cetății Alba Carolina. General Game SRL are acționari comuni cu Grup Corint SRL – firma care a câștigat toate contractele de amenajare a Cetății Alba Carolina. Prima lucrare de anvergură a firmei General Game,  pe care a avut-o și pe care a reușit să o finalizeze la Alba Iulia, a fost restaurarea Porții I a Cetății. Lucrările au durat aproape  15 ani, din anul 1997 până în mai 2012.

proiect skate park Contractul semnat pentru SKATEPARK cu această companie prevede lucrari de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie în valoare determinată de 2.814.136,15 lei (cu TVA) raportat la o valoare estimată iniţial de proiectant în studiul de fezabilitate de 3.302.653 lei.

Parcursul procedurilor de achiziţie a înregistrat şi o contestaţie formulată de firma Sport Play Systems din Turda, pe 1 august, respinsă însă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, ca nefondată.

“Într-o situatie de dorit, fără atâtea poticniri şi contestaţii, am fi fost azi într-o stare avansată de construire a skatepark-ului. Sperăm ca vremea să ne permită să executăm în următoarea perioadă lucrări ce se vor desfăşura sub cota actuală de calcare cu tot ce implică asta. O să anunţăm periodic tot ceea ce este previzibil, dar şi situatiile fortuite. Cele 5 luni estimate pentru finalizare înseamnă eficienţă, dar şi eficienţa poate fi supusa de condiţiile meteo. Sunt sigur că la final comunitatea iubitorilor acestor sporturi va regăsi un loc civilizat şi extrem de plăcut, la standarde comparabile cu ceea ce ei cunosc, atât prin amplasarea într-un loc unic, cât şi prin complexitatea traseelor”, a declarat primarul Mircea Hava.

Hava6 skate-parc Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, în decurs de o săptămână se va emite ordinul de începere a lucrărilor şi se va trece la abordarea proiectării efective a skatepark-ului. La alegerile din 2012 una dintre principalele promisiuni făcute de primarul Mircea Hava,  pentru un nou mandat la primăria Alba Iulia Mircea Hava a fost și construirea unui Skatepark la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax