Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Slobozâ-ne gazdă-n casă”. Spectacol de colinde și muzică populară la Casa de cultură din Ocna Mureș

Publicat

Câteva sute de ocnamureșeni au asistat, joi seară, la spectacolul „Slobozâ-ne gazdă-n casă”. Evenimentul, organizat de Primăria orașului Ocna Mureș, Asociația „Tradiții Uiorene” și Casa de Cultură „Ion Sângereanu”, s-a bucurat de participarea mai multor interpreți și coruri din regiune.

Muzică populară, muzică ușoară, colinde și cântece de Crăciun au bucurat auzul celor care au ales să se odihnească într-o seară friguroasă la Ocna Mureș. Seria colindelor a fost deschisă de grupa mică a Ansamblului „Tradiții uiorene”. Bobocii au încântat publicul prin perseverența cu care-l vesteau pe Hristos Domnul.

Pe scenă au urcat mai apoi Grupul Primavera din Alba Iulia. Vocile remarcabile ale membrilor acestui grup s-au făcut auzite atât prin muzică ușoară, cât și prin colinde. Spectatorii au avut plăcerea să urmărească și câteva solise de muzică populară, printre care s-au aflat Adina Hada și Dorina Oprea. Atmosfera de pace a fost readusă de Corul „Hrisostom” din Aiud, condus de drijorul Răzvan Brudiu, prin colindele tradiționale. În cadrul spectacolului și-au mai arătat măiestria și Ansamblul „Datina” din Turda și Corul Liceului Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș.

Cei care au avut răbdare până în jurul orei 20.00, s-au bucurat de un final maiestuos. Seara a fost încheiată de adolescenții din Ansamblul „Tradiții Uiorene”, condus de Liliana Stoica, care au încântat publicul prin jocul popular perfect sincronizat, dar și prin liniștea colindelor interpretate.

La spectacol au fost prezenți și reprezentanți ai administrației locale, primarul Silviu Vințeler și viceprimarul Paul Podariu. Primarul orașului Ocna Mureș a transmis și un mesaj cetățenilor cu ocazia Nașterii Domnului.

Serafim ARMANCA

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax