Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Slow Food de Ziua „Terra Madre”: Aromele Crăciunului, descoperite prin activități de educație a gustului și gătit

Publicat

Joi, 13 decembrie 2012, începând cu ora 11.00, la Cantina Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Conviviumul Slow Food Alba Transilvania din Alba Iulia, înființat la inițiativa Consiliului Județean Alba, a sărbătorit Ziua Terra Madre. În acest an, întâlnirea membrilor Slow Food a avut ca temă Aromele de Crăciun care au fost redescoperite și sărbătorite prin activități de educație a gustului și gătit.

Adepții mişcării Slow Food din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an mâncarea locală la Terra Madre. Aceasta este una dintre ocaziile când sunt împreună comunităţi, grupuri, organizaţii, instituţii şi când în numele mâncării sănătoase, gustoase şi preţuite corect sunt organizate activităţi foarte diverse: mai mici sau mai mari, simple sau complexe şi în locaţii cât se poate de inedite, unde cât mai multă lume află despre cum şi cu ce se mănâncă Slow Food.

Grupul de iniţiativă din Alba Iulia s-a înfiinţat în anul 2011, este afiliat la organizaţia mondială Slow Food International cu sediul la Bra, Italia şi numără acum 18 membri.

În acest an, întâlnirea membrilor Slow Food a avut ca temă Aromele de Crăciun, care au fost redescoperite şi sărbătorite prin activităţi de educaţia gustului şi de gătit de către studenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi elevi ai Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia. Printre preparatele pe care aceștia le-au preparat s-au numărat: tartă cu mere și brânză dulce, chiftele dar și altele.

Terra Madre Day 2012 este un eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Județean Alba alături de companiile Supremia Grup din Alba Iulia şi Activ Grup din Petreşti, judeţul Alba.

Foto: Vali CIONTEA

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax