Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Slow Food în curtea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga”, avanpremiera Târgului „Gustos de Alba”

Publicat

Curtea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” din Alba Iulia a fost, miercuri, spaţiul de degustare a numeroase produse culinare şi mâncăruri autohtone, naturale, în cadrul evenimentului „Slow Food la Bibliotecă”, în avanpremiera Târgului „Gustos de Alba 2012”, care va avea loc în acest sfârşit de săptămână, în Piaţa Pascu din oraş. Câţiva dintre expozanţii care vor lua parte la târg, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi iniţiatori ai proiectului au prezentat invitaţilor o mulţime de produse culinare tradiţionale locale: brânzeturi şi lactate, mezeluri şi preparate din carne, pâine, miere, vinuri şi alte delicatese gastronomice.

Mini-expoziţia culinară de la bibliotecă a garnisit mesele cu platouri cu caşcaval, cârnaţi, muşchiuleţ şi legume, muştar ecologic, plăcintă cu ceapă, pâine tradiţională produsă la brutăria din Sântimbru, sirop de trandafiri, vinuri de Ţelna şi Aiud, miere cu nuci, produse la Blaj, produse lactate (chefir, smântână şi unt), de Bucerdea Grânoasă. Toate aceste produse şi multe altele vor fi expuse şi vor putea fi degustate sau cumpărate la Târgul „Gustos de Alba 2012”. Târgul se va desfăşura în perioada 12-13 mai 2012, între orele 10.00-18.00, în pavilionul expoziţional din Piaţa Pascu, în cartierul Cetate din Alba Iulia şi promovează producătorii locali din sectorul alimentar şi valorile culinare tradiţionale locale, produsele fermierilor din judeţul Alba şi are ca scop promovarea şi conservarea valorilor gastronomice locale.

„Slow Food” înseamnă „mâncare bună, curată şi justă” şi are ca slogan: „Ceea ce mâncăm trebuie să aibă gust bun, să fie produs în aşa fel încât să nu dăuneze mediului înconjurător, bunăstării animalelor şi sănătăţii oamenilor, iar preţul mâncării să fie accesibil pentru consumatori şi corect pentru micii producători”.

„Slow Food” este o organizaţie non profit, fondată în anul 1989 de către Carlo Petrini, pentru a contracara tendinţa „Fast Food”, dispariţia tradiţiilor culinare locale şi interesul în scădere al oamenilor pentru alimentele pe care le mănâncă, provenienţa şi gustul lor şi modul în care alegerile alimentare afectează viaţa. Astăzi, „Slow Food” înseamnă peste 100.000 de membri reuniţi în peste 1.300 de convivia – filiale locale – în peste 150 de ţări din întreaga lume, dar şi o reţea de 2.000 de comunităţi care practică o producţie sustenabilă, la scară redusă, de produse de calitate.

Vedeţi aici programul Târgului „Gustos de Alba 2012”.

[nggallery id=217]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax