Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Slujbă de Florii la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Creștinii au primit ramuri de salcie sfințită

Publicat

slujba florii

Sute de oameni au participat duminică la slujba dedicate zilei de Florii, oficiată la Catedrala Încoronării din Alba Iulia.  Creștinii ortodocși și greco – catolici sărbătoresc astăzi Duminica Floriilor – Intrarea Domnului în Ierusalim, sărbătoare care prevestește marele praznic al Învierii Domnului, care va avea loc duminica viitoare.

Citește și MESAJE de FLORII 2018: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare

La finalul slujbelor , credincioșii au luat acasă ramuri de salcie sfințițe , pentru a fi protejați spun ei , de rău pe parcursul întregului an.

Cu ea își împodobesc icoanele, ușile și ferestrele caselor. Crengile înverzite simbolizează renașterea și amintesc totodată de ramurile cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim, în această zi.

Cu o săptămână înaintea Paștilor, creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cum mai este cunoscută în popor. Aceasta este cea mai importantă sărbătoare care vestește Învierea Domnului, aducându-ne aminte de intrarea lui Iisus în Ierusalim. Totodată, în această zi sunt sărbătoriți toți românii care poartă nume de flori.

De Florii, în toate bisericile ortodoxe, credincioşii poartă în mâini ramuri de salcie, care au fost sfinţite la slujba de dimineaţă, simbolizându-i pe locuitorii Ierusalimului care l-au primit cu bucurie pe Mântuitor. Începând din seara Duminicii de Florii, intrăm în Săptămâna Patimilor, care va culmina cu Sfânta zi de Joi, când a avut loc Cina cea de taină, şi cu Vinerea Mare, când a fost răstignit Iisus.

De Florii se mănâncă peşte, fiind a doua dezlegare din postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri.

Programul slujbelor din Duminica Floriilor

Orele 8.30-10.00 – Utrenia

Orele 10.00-12.15 – Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur – slujeşte şi predică Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop IRINEU

Orele18.00-19.50 – Vecernia şi Denia

De asemenea, în unele zone ale țării, stupii se înfășoară cu ramuri de salcie sfințite pentru ca și albinele să primească binecuvântare de la Dumnezeu.  În Duminica Floriilor, aproximativ un milion și jumătate de români își sărbătoresc onomastica.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax