Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Şofer de microbuz, prins cu alcool la volan, pe DN1. Peste o sută de maşini verificate în trafic, de Poliţia Alba şi zeci de amenzi

Publicat

actiune politia filtru În urma filtrelor organizate de poliţiştii din Alba, vineri, au fost verificate peste o sută de microbuze şi autobuze şi date 25 de amenzi. Un şofer de microbuz, din judeţul Timiş, s-a ales cu dosar penal, după ce a fost oprit pe DN1, la Lancrăm şi etilotestul a indicat 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vineri, între orele 6.00 şi 10.00, în baza unui plan de acţiune la nivel naţional, poliţiştii din judeţul Alba au acţionat, în sistem integrat,  pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane, transmite IPJ Alba.

Au fost verificate 134 de microbuze şi autobuze ce efectuau curse regulate sau ocazionale de persoane, iar poliţiştii au constatat 25 de abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Şoferii de microbuze şi autobuze, controlaţi în cadrul acestei acţiuni, au fost testaţi cu aparatul etilotest. Unul a fost depistat în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice.

La ora 7.57, pe DN 1, în afara localității Lancrăm, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au oprit, pentru control, un autovehicul mixt, prevăzut cu 8 locuri pentru pasageri şi care era condus de un bărbat de 37 de ani, din Boldur, județul Timiș.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, dedicate siguranţei rutiere, continuă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax