Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Șoferi profesioniști amendați pe DN1 de Poliția Alba. Peste 200 de mașini de marfă și transport persoane, verificate

Publicat

În două zile, polițiștii din Alba au verificat peste 200 de mașini de transport marfă și persoane și au dat 78 de amenzi. Trei șoferi profesioniști au fost prinși cu telefonul la volan, iar alți 21 cu viteză peste limita legală. Acțiunea poliției continuă până duminică.

În perioada 14 – 20 octombrie, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin structurile de poliție rutieră, desfășoară o acțiune care are ca scop prevenirea accidentelor de circulație produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane cu o capacitate mai mare de 8 + 1 locuri și de transport marfă, cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, transmite IPJ Alba.

Citește și Șofer de camion prins cu telefonul la volan și cu viteză peste limita legală, în Lancrăm. A rămas fără permis

În cadrul controalelor, polițiștii au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurii de siguranță, folosirea corectă a telefonului mobil, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, existența documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În primele două zile de acțiune, au fost verificate 231 de autovehicule de transport marfă și persoane și au fost constatate 78 de abateri, de natură contravențională, din care 7 de la normele prevăzute în legi speciale referitoare la acest tip de transport și 71 la normele privind circulația rutieră pe drumurile publice, prevăzute de OUG 195/2002.

Totodată, au fost efectuate 134 de testări cu aparatul etilotest, fără a fi constatate situații în care șoferii să conducă sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au depistat 21 de conducători auto profesioniști care nu au respectat regimul legal de viteză și 3 care foloseau telefonul mobil în timp ce conduceau. Au fost reținute două permise de conducere.

Pe DN 1, între Alba Iulia și Lancrăm, a fost depistat un camion care, pentru remorca atașată, avea inspecția tehnică periodică expirată. Conducătorul camionului a fost sancționat contravențional, iar polițiștii au ridicat certificatul și plăcuța de înmatriculare a remorcii, aceasta fiind imobilizată.    

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax