Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Șoferii microbuzelor de transport elevi din Alba, verificați și instruiți de Poliția Rutieră, înainte să înceapă școala

Publicat

Polițiștii rutieri din județul Alba desfășoară acțiuni de verificare a microbuzelor de transport elevi și îi instruiesc pe conducătorii acestora, cu accent pe importanța respectării regulilor, în vederea creșterii siguranței rutiere. Acțiunile se desfășoară în contextul începutului noului an școlar.

În perioada 26 august – 7 septembrie, polițiștii rutieri din județul Alba verifică toate microbuzele care transportă elevi la școală și îi instruiesc pe conducătorii acestor autovehicule cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație.

Astfel, polițiștii verifică documentele conducătorilor auto (deținerea și valabilitatea permisului de conducere și a atestatului), documentele autovehiculului (certificatul de înmatriculare, asigurarea obligatorie auto, asigurarea pentru bagaje, ITP, licența de transport) precum și starea tehnică a vehiculelor (starea cauciucurilor, funcționarea semnalizării, a lumilor).

Nu în ultimul rând, polițiștii din Alba verifică semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia. Neregulile constatate sunt aduse la cunoștința administratorului drumului public împreună cu solicitarea de a le remedia, în regim de urgență. 

După începerea anului școlar urmează a fi efectuate controale în trafic cu privire la respectarea legalității transportului de elevi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alex

    marți, 03.09.2019 at 19:01

    Prima data sa se instruiască pe ei. Mai ales pe cei din sebes care umbla beți cu mașinile in timpul serviciului sau vorbind la telefon. De centura și de fumat in mașina nu are rost sa mai spun. Mai luați bani de la anumite persoane și treceri cu vederea infracțiunile? In atenția celor care ar trebui sa-i verifice.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax