Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Soldații Legiunii a XIII-a Gemina au dat o lecție istorie și luptă la Transylvania History Days din Cluj-Napoca

Publicat

Soldații care dau viață Legiunii XIII Gemina, precum și „dacii” de la Lupii de Fier devin din ce în ce mai cunoscuți și apreciați. Dovada stă în evenimentele la care sunt invitați să ofere o lecție de istorie românilor și nu numai, iar unul din cele mai recente orașe în care au avut un real succes este Cluj-Napoca.

Transylvania History Days s-a desfășurat weekendul trecut la Cluj-Napoca, iar cu această ocazie clujenii au avut ocazia să îi admire pe soldații Gărzii Romane de la Apulum.

Aceștia au reușit să cucerească publicul numeros cu poveștile lor desprinse din istorie, cu demonstrațiile militare și luptele dintre daci și romani.

Evenimentul s-a ținut în Parcul Central, loc în care „actorii” de la Alba Iulia și-au instalat tabăra formată din corturi ce reproduc fidel viața civilă şi militară din perioada daco-roman.

Pe lângă lupte și demonstrații, Garda Romană a participat și la o paradă alături de Terra Dacica Aeterna din Cluj-Napoca.

Cei care vor să îi vadă pe soldații romani o pot face în fiecare vineri de la ora 19.00 în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Iulia Iancu

    marți, 13.05.2014 at 22:40

    Fotografiile din articol APARTIN voluntarei Andrada Pastae. Ar trebui mentionat acest lucru…. 🙂

    • moderatorul de serviciu

      marți, 13.05.2014 at 22:49

      @Iulia Iancu, fotografiile ne-au fost furnizate de conducerea Muzeului fara sa fie precizat vreun autor. Nu stiam cine le-a făcut. O sa intrebam și dacă se confirma ce ne-ai transmis în comentariu ii vom trece numele în articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax