Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Soldații sovietici din Sofia, transformați în super-eroi americani. Proteste ale Ambasadei Rusiei, din cauza unei glume

Publicat

soviet monuments Mai multe monumente sovietice din Sofia au devenit ținte pentru bulgarii glumeți, care le ”aranjează” cu diferite ocazii. Cea mai recentă ispravă a acestora este pictarea soldaților sovietici și transformarea lor în super-eroi americani, personaje de benzi desenate. Gestul a stârnit indignarea Moscovei, care a cerut curățarea monumentului, aducerea la starea inițială și pedepsirea celor vinovați. 

Potrivit Moscow Times, rușii sunt foarte nemulțumiți de transformarea soldaților sovietici în super-eroi. Ambasada Rusiei la Sofia a cerut Bulgariei să ”se străduiască mai mult” petru a preveni ceea ce a definit ca ”vandalizarea monumentelor sovietice”. De asemenea, a cerut curățarea monumentului, pedepsirea vinovaților și luarea unor ”măsuri exhaustive” penru prevenirea unor ”atacuri similare” în viitor.

Decorațiunile au apărut cu prilejul aniversării a 123 de ani de la înființarea Partidului Socialist Bulgar. Cu alte ocazii, statuile au fost pictate în culorile Ucrainei, ale Poloniei sau au primit măștile grupării Anonimous.

Sursă: Moscow Times

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax