Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Solidaritate prin Filantropie: Acțiune umanitară pentru ajutorarea a 81 de persoane nevoiașe din Alba, afectate de epidemie

Publicat

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, zilele acestea a demarat în Protopopiatul Ortodox Român Alba Iulia o acțiune susținută de identificare a persoanelor izolate, bolnave, vârstnice sau fără sprijin din parohiile protopopiatului, precum și de atragere a unor parteneri sau găsirea unor resurse materiale pentru asigurarea nevoilor de bază ale celor aflați în situații de izolare și însingurare.

Comitetul de Acțiune al Protopopiatului constituit special pentru ajutarea persoanelor afectate de epidemia de coronavirus, sub coordonarea părintelui protopop Teofil Slevaș, a identificat, în colaborare cu serviciile sociale ale primăriilor, 81 de persoane care necesitau sprijin de urgență. Ca urmare, timp de 7 zile, se acordă acestora, zilnic, masă caldă pentru 30 de persoane și pachete alimentare care conțin alimentele de bază necesare, unui număr de 51 de persoane, ajutoarele având valoarea totală de 8400 lei. În perioada următoare se vor identifica resurse pentru a continua serviciile de ajutorare și pentru a fi pregătiți pentru alte solicitări.

Comitetul de Acțiune al Protopopiatului este format preoții Marius Miclea, Tudor Man, Liviu Bota, Marcel Duda, Liviu Popa și Bogdan Avram, iar beneficiarii au fost identificați pe raza localităților: Zlatna, Meteș, Ciugud, Ampoița, Galda de Jos, Ighiu, Ohaba, Henig și Alba Iulia. Aceste acțiuni filantropice sunt sprijinite financiar și material de mai multe firme din județ  și de Așezământul social „Sf. Pantelimon ”din Zlatna. Hrana caldă și pachetele alimentare sunt distribuite de inimoșii voluntari ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) Filiala Alba Iulia, ai Asociației „Emanoil” și ai Asociației „Părinți Pentru Ora de Religie” Alba.

În cadrul protopopiatului se mai acordă zilnic, hrană caldă la domiciliu pentru încă 62 de persoane vârstnice prin Serviciile de îngrijire la domiciliu din Alba Iulia și Zlatna la care se adaugă suplimentarea în aceste zile, cu 30 de porții de mâncare zilnic, pentru beneficiarii Adăpostului de Noapte din Alba Iulia, servicii sociale administrate de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

„Acum, mai mult ca oricând, e important să aplicăm în mod concret în viața cotidiană, principiile evanghelice de viață creștină. În această perioadă de încercare și „distanțare socială” îndemnăm pe toții preoții și enoriașii din protopopiatul nostru, pe reprezentanții în consilii sau comitete parohiale, la o implicare concretă în viața și nevoile semenilor dincolo de pragul bisericii, binecunoscând valoarea faptei în planul mântuirii personale, acela de criteriu esențial al judecății universale. Mulțumim donatorilor și sponsorilor care fac posibilă această lucrare de misiune socială. Rămânem încrezători și fermi în fața acestei noi provocări, și suntem încredințați de faptul că numai prin credință, rugăciune și solidaritate, putem trece de această perioadă de încercare socială și spirituală”, a declarat părintele protopop Teofil Slevaș.

Aceste acțiuni fac parte din Programul „Solidaritate prin Filantropie”, care  a fost inițiat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociația „Filantropia Ortodoxă” și Instituțiile Prefectului – Comitetele Județene pentru Situații de Urgență din județele Alba și Mureș, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. Programul este implementat prin cele 10 Comitete de Acțiune ale protopopiatelor Alba Iulia, Târgu-Mureș, Sebeș, Reghin, Blaj, Sighișoara, Aiud, Luduș, Câmpeni și Târnăveni, în parteneriat cu cele 25 de organizații filantropice eparhiale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax