Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Soţiile demnitarilor de la Conferinţa Comitetului internaţional NATO, în vizită în Alba Iulia

Publicat

Soţiile generalilor care sunt prezenţi la conferinţa Comitetului internaţional NATO de la Sibiu participă în acest week-end la activităţi pregătite de autorităţile române, în timpul în care oficialii discută probleme de securitate și strategie. Sâmbătă, distinsele doamne au avut parte de prezentarea zonei istorice a oraşului Alba Iulia.

Comitetul Militar al NATO, cel mai înalt for de decizie militară al Alianţei s-a reunit de vineri, la Sibiu, fiind prima şedinţă în acest format, în România, după summit-ul de la Chicago. Participă şefii apărării din 28 de state membre NATO şi discută probleme de securitate şi strategie la nivel internaţional.

”Conferinţa se va concentra pe provocările mediului general de securitate, precum şi pe operaţiile aliate aflate în desfăşurare în Afganistan şi în Balcanii de Vest. Discuţiile se vor axa, de asemenea, pe stadiile transformării NATO şi pe revizuirea structurii Statului Major Militar Internaţional, care este partea executivă a Comitetului Militar. Conferinţa se va încheia cu alegerea noului director general al Statului Major Militar Internațional”, au comunicat reprezentanţii MApN.

Evenimentul a fost deschis vineri, la Sibiu, cu o paradă spectaculoasă, în Piaţa Mare din oraş. Conferinţa se desfăşoară până duminică, 16 septembrie.

Conferinţa este cooordonată de preşedintele Comitetului Militar al NATO, generalul Knud Bartels. Printre participanţi se află comandantul Comandamentului Suprem Aliat pentru Transformare (SACT), generalul Stéphane Abrial, comandantul Comandamentului Suprem Aliat din Europa (SACEUR), amiralul James Stavridis, comandantul Forţei Internaţionale de Asistenţă de Securitate (ISAF), generalul John Allen, asistentul secretarului general al NATO pentru Operaţii, ambasadorul Stephen Evans şi comandantul Colegiului de Apărare NATO de la Roma, generalul-locotenent Arne Bård Dalhaug.

La Alba Iulia, soţiile demnitarilor au avut parte de o vizită la obiectivele turistice din Cetatea Alba Carolina. Prezentările au fost asigurate de autorităţile române în limbile engleză şi franceză.

Vă prezentăm imagini din timpul vizitelor:

FOTO: Vali CIONTEA

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax