Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Soţiile demnitarilor de la Conferinţa Comitetului internaţional NATO, în vizită în Alba Iulia

Publicat


Soţiile generalilor care sunt prezenţi la conferinţa Comitetului internaţional NATO de la Sibiu participă în acest week-end la activităţi pregătite de autorităţile române, în timpul în care oficialii discută probleme de securitate și strategie. Sâmbătă, distinsele doamne au avut parte de prezentarea zonei istorice a oraşului Alba Iulia.

Comitetul Militar al NATO, cel mai înalt for de decizie militară al Alianţei s-a reunit de vineri, la Sibiu, fiind prima şedinţă în acest format, în România, după summit-ul de la Chicago. Participă şefii apărării din 28 de state membre NATO şi discută probleme de securitate şi strategie la nivel internaţional.

”Conferinţa se va concentra pe provocările mediului general de securitate, precum şi pe operaţiile aliate aflate în desfăşurare în Afganistan şi în Balcanii de Vest. Discuţiile se vor axa, de asemenea, pe stadiile transformării NATO şi pe revizuirea structurii Statului Major Militar Internaţional, care este partea executivă a Comitetului Militar. Conferinţa se va încheia cu alegerea noului director general al Statului Major Militar Internațional”, au comunicat reprezentanţii MApN.

Evenimentul a fost deschis vineri, la Sibiu, cu o paradă spectaculoasă, în Piaţa Mare din oraş. Conferinţa se desfăşoară până duminică, 16 septembrie.

Conferinţa este cooordonată de preşedintele Comitetului Militar al NATO, generalul Knud Bartels. Printre participanţi se află comandantul Comandamentului Suprem Aliat pentru Transformare (SACT), generalul Stéphane Abrial, comandantul Comandamentului Suprem Aliat din Europa (SACEUR), amiralul James Stavridis, comandantul Forţei Internaţionale de Asistenţă de Securitate (ISAF), generalul John Allen, asistentul secretarului general al NATO pentru Operaţii, ambasadorul Stephen Evans şi comandantul Colegiului de Apărare NATO de la Roma, generalul-locotenent Arne Bård Dalhaug.

La Alba Iulia, soţiile demnitarilor au avut parte de o vizită la obiectivele turistice din Cetatea Alba Carolina. Prezentările au fost asigurate de autorităţile române în limbile engleză şi franceză.

Vă prezentăm imagini din timpul vizitelor:

FOTO: Vali CIONTEA

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate