Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Spălătoria Spitalului Judeţean Alba Iulia a fost modernizată. Lucrările la secţia de Boli Infecţioase, finalizate luna aceasta

Publicat

spalatorieSpălătoria Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, unul dintre spaţiile cele mai deteriorate din unitate, care anu a fost supus până acum unor lucrări de modernizare, a fost reabilitată în totalitate. Marţi, s-a realizat recepţia lucrărilor în valoare de 239.591 lei. Suma alocată pentru refacerea spaţiului de lucru şi dotarea cu aparatură a fost alocată de Consiliul Judeţean Alba. De asemenea, până la finalul acestei luni se va face şi recepţia lucrărilor de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Spălătoria spitalului din Alba Iulia igienizează zilnic peste 500 de kilograme de lenjerii care provin din toate secţiile unităţii, inclusiv de la cele 14 săli de operaţie. Procesul de lucru pentru acest segment deosebit de important a fost mult îmbunătăţit prin lărgirea spaţiului de lucru, refacerea circuitului de manipulare a lenjeriilor şi dotarea cu un sistem de exhaustare, care permite eliminarea aburului din spălătorie, au precizat reprezentanţii spitalului. De asemenea, a fost realizat un vestiar și o toaletă pentru femeile care lucrează în spălătorie.

„Pacienții sunt în centrul preucupărilor noastre, iar confortul acestora înseamnă și asigurarea unor lenjerii corespunzătoare. Am realizat o investiție importantă în spălătorie, unul dintre locurile în care de altfel se muncea cel mai greu, în aburi, umiditatea era foarte mare iar pereții erau plini de igrasie”, a explicat Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

O atenție deosebită s-a acordat și pentru dotări. S-a achiziționat și un uscător profesional de rufe, în valoare de 45.947 lei și un calandru, aparat de călcat rufe, deoarece sistemul existent anterior, primit din donații, se defecta foarte des.

„Este incomparabil acum spațiul în care lucrăm, aproape de nerecunoscut. Înainte totul era întunecos și se lucra mereu în aburi. Mașinile erau foarte zgomotoase, iar pereții musteau de apă. Noul sistem de scoatere a aburilor este foarte bun și la fel și mașinile cu care lucrăm zilnic”, a spus Cornelia Coman, care din anul 2000 lucrează în spălătoria spitalului din Alba Iulia.

sectia de boli infectioase alba iuliaLucrările la Secţia de Boli Infecţioase se apropie de final

Una dintre cele mai complexe lucrări de reabilitare finanţate de Consiliul Judeţean Alba, în valoare de 1.337.886 lei, refacerea în toatalitate a Secţiei de Boli Infecţioase, va fi finalizată în această lună. În clădire s-a intervenit pentru refacerea saloanelor, a sălilor de tratament, dar și pentru dotarea cu paturi și saltele noi precum și înlocuirea geamurilor și a ușilor.

„Secția de Boli Infecțioase este una dintre cele mai consistente investiții, dar și rezultatele sunt pe măsură. În sfârșit putem trata pacienții așa cum se cuvine. A fost o lucrare de durată deoarece totul a fost refăcut sau înlocuit. În ultima fază mai este de făcut doar racordarea corespunzătoare la sistemul de canalizare care de asemenea punea probleme serioase.  Suntem foarte aproape de recepția lucrărilor. Până la finalul acestei luni totul va fi gata”, a declarat Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

sursa: spitalalba.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cel puţin 30.000 de copii vor primi câte 1.400 de lei pe lună. Care sunt condiţiile

Publicat

bani

Cel puţin 30.000 de copii cu vârste între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, vor beneficia de educaţie timpurie în creşe prin intermediul unui program social cu o finanţare de 168 de milioane de euro, lansat luni de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Programul se referă la sprijin pentru copii între 0 şi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum reuşesc şoferii să localizeze radarele şi echipajele de Poliţie Rutieră în câteva zeci de secunde

Publicat

politie

33 de secunde. Atât i-a trebuit unei aplicaţii de trafic să localizeze echipajul de Poliţie pe şosea. Mulţi români ajung să fenteze radarele Poliţiei, folosind aplicaţii mobile şi recunosc că astfel au făcut “economii la buget”. Chiar şi unii poliţişti recunosc că şoferii care folosesc astfel de aplicații au mai mici șanse de a fi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Obiceiul „Păștenilor”, tradiție păstrată cu sfințenie la Cugir și Vinerea. 125 de localnici, gazdele din acest an

Publicat

pastenii vinerea 2018

În Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, creștinii țin cu sfințenie la anumite tradiții și obiceiuri, atât la oraș cât și la sate. Așa se întâmplă în orașul Cugir şi la Vinerea, unde se ţine un obicei vechi de mai bine de 71 de ani: Obiceiul „Păștenilor”. Persoanele care împlinesc în acest an vârsta de 60 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

10 mai: Crosul Europei, a şasea ediţie, în Cetatea Alba Carolina. Detalii despre înscrieri şi traseu

Publicat

crosul europei alba iulia

A șasea ediție a Crosului Europei se desfăşoară vineri, 10 mai, în Cetatea Alba Carolina, sub sloganul ”EU aleRg! Ne antrenăm pentru implicare civică și vot!”, pentru a marca Ziua Europei. Startul competiţiei este de la ora 12.00, în şanţurile Cetăţii. Înscrierile încep de la ora 9.30 în șanțurile Cetăţii Alba Carolina, lungimea traseului fiind […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate