Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Spălătoria Spitalului Judeţean Alba Iulia a fost modernizată. Lucrările la secţia de Boli Infecţioase, finalizate luna aceasta

Publicat

spalatorieSpălătoria Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, unul dintre spaţiile cele mai deteriorate din unitate, care anu a fost supus până acum unor lucrări de modernizare, a fost reabilitată în totalitate. Marţi, s-a realizat recepţia lucrărilor în valoare de 239.591 lei. Suma alocată pentru refacerea spaţiului de lucru şi dotarea cu aparatură a fost alocată de Consiliul Judeţean Alba. De asemenea, până la finalul acestei luni se va face şi recepţia lucrărilor de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Spălătoria spitalului din Alba Iulia igienizează zilnic peste 500 de kilograme de lenjerii care provin din toate secţiile unităţii, inclusiv de la cele 14 săli de operaţie. Procesul de lucru pentru acest segment deosebit de important a fost mult îmbunătăţit prin lărgirea spaţiului de lucru, refacerea circuitului de manipulare a lenjeriilor şi dotarea cu un sistem de exhaustare, care permite eliminarea aburului din spălătorie, au precizat reprezentanţii spitalului. De asemenea, a fost realizat un vestiar și o toaletă pentru femeile care lucrează în spălătorie.

„Pacienții sunt în centrul preucupărilor noastre, iar confortul acestora înseamnă și asigurarea unor lenjerii corespunzătoare. Am realizat o investiție importantă în spălătorie, unul dintre locurile în care de altfel se muncea cel mai greu, în aburi, umiditatea era foarte mare iar pereții erau plini de igrasie”, a explicat Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

O atenție deosebită s-a acordat și pentru dotări. S-a achiziționat și un uscător profesional de rufe, în valoare de 45.947 lei și un calandru, aparat de călcat rufe, deoarece sistemul existent anterior, primit din donații, se defecta foarte des.

„Este incomparabil acum spațiul în care lucrăm, aproape de nerecunoscut. Înainte totul era întunecos și se lucra mereu în aburi. Mașinile erau foarte zgomotoase, iar pereții musteau de apă. Noul sistem de scoatere a aburilor este foarte bun și la fel și mașinile cu care lucrăm zilnic”, a spus Cornelia Coman, care din anul 2000 lucrează în spălătoria spitalului din Alba Iulia.

sectia de boli infectioase alba iuliaLucrările la Secţia de Boli Infecţioase se apropie de final

Una dintre cele mai complexe lucrări de reabilitare finanţate de Consiliul Judeţean Alba, în valoare de 1.337.886 lei, refacerea în toatalitate a Secţiei de Boli Infecţioase, va fi finalizată în această lună. În clădire s-a intervenit pentru refacerea saloanelor, a sălilor de tratament, dar și pentru dotarea cu paturi și saltele noi precum și înlocuirea geamurilor și a ușilor.

„Secția de Boli Infecțioase este una dintre cele mai consistente investiții, dar și rezultatele sunt pe măsură. În sfârșit putem trata pacienții așa cum se cuvine. A fost o lucrare de durată deoarece totul a fost refăcut sau înlocuit. În ultima fază mai este de făcut doar racordarea corespunzătoare la sistemul de canalizare care de asemenea punea probleme serioase.  Suntem foarte aproape de recepția lucrărilor. Până la finalul acestei luni totul va fi gata”, a declarat Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

sursa: spitalalba.ro

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

ACTUALITATE

DGASPC: Bilete gratuite de călătorie pentru persoanele cu handicap, eliberate de luni

Publicat

protectia copilului

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba informează, persoanele cu certificat de încadrare în grad de handicap de pe raza județului Alba, că începând de luni, 25 februarie 2019, se eliberează biletele gratuite de călătorie. Eliberarea biletelor gratuite de călătorie pentru persoanele încadrate în grad de handicap, conform prevederilor Legii nr. 448/2006 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Drumurile din Apuseni pentru care Guvernul a garantat reabilitarea vor fi doar peticite. Reacția deputatului Roman

Publicat

gropi

Drumurile naționale DN74 și DN75 din Munții Apuseni nu vor fi reabilitate complet în acest an, susține deputatul PNL de Alba, Florin Roman. Acesta a transmis vineri, într-o conferință de presă, că amendamentul la bugetul de stat pe 2019 privind finanțarea celor două drumuri care fac legătura cu Țara Moților nu a fost votat.  Vezi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

„Prudenţă maximă la volan!”. Recomandările Poliţiei Alba pentru şoferi, în condiţii meteo nefavorabile

Publicat

masina politia iarna

Poliţia Alba atenţionează şoferii să manifeste prudenţă maximă în trafic, având în vedere condiţiile meteorologice prognozate pentru perioada imediat următoare. Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive şi respectarea următoarelor reguli: Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Cugir, REŢINUT de Poliţie după ce a furat un telefon dintr-un bar

Publicat

catuse

Un bărbat din Cugir a fost reţinut de poliţişti după ce a furat telefonul unui concetăţean, pe terasa unui local din oraş. Acesta este recidivist. Potrivit IPJ Alba, joi, poliţiştii de investigaţii criminale din Cugir l-au reţinut pe un bărbat de 39 de ani, din Cugir, care este cercetat pentru săvârșirea unei infracţiuni de furt. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate