Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Spațiu de joacă modern pentru copii, inaugurat la Cugir. Teren de baschet, rampă, mese pentru tenis de masă și șah

Publicat

loc joaca cugir

Un spațiu de joacă modern destinat copiilor a fost inaugurat vineri după-amiaza, în orașul Cugir. Acesta se află amplasat în apropierea Stadionului „Parc” din localitate.

Astfel administrația locală împreună cu Clubul Sportiv Orășănesc Cugir au rezolvat problema lipsei locurilor de joacă pentru copiii din localitate.

La inaugurare au fost prezenți primarul orașului Cugir, Adrian Teban, viceprimarul orașului Cugir, Călin Furdui, directorul Clubului Sportiv Orășănesc Cugir, Călin Mureșan alături de consilieri locali.

Potrivit directorului Clubului Sportiv Orășănesc Cugir, Călin Mureșan, noul loc de joacă dispune de o rampă pentru cei care practică skateboarding-ul, biciclete, triciclete, BMX și role. Pe lângă acestea parcul mai dispune de un teren de baschet, două mese pentru iubitorii tenisului de masă și patru mese în formă de table de șah. Au fost instalate bănci pentru cei mici și însoțitorii lor. Activitățiile sportive se desfățoară pe o suprafață pe care în prealabil s-a turnat un covor asfaltic.

loc joaca cugir 2

Pe viitor, administrația locală dorește să dezvolte noul parc de distracții, cu o piramidă tip insulă pentru skateboarding și o rampă pentru completarea circuitului existent.

Intrarea în parcul de joacă va fi gratis, iar acesta va funcționa între orele 08.00 – 22.00.

Scopul parcului de joacă este acela de a oferi o alternativă copiilor să facă cât mai multă mișcare, să iasă din aceea zonă de sedentarism din fața calculatorului, telefonului sau tabletei. Mișcarea, sportul și joaca – mai ales cea în grup – ajută extrem de mult la dezvoltarea intelectului celor mici, dezvoltarea fizică armonioasă și sănătoasă, la disciplină și cunoașterea de sine, dezvoltarea abilităților de interacțiune în comunitate/societate, dezvoltarea de etici și principii sănătoase, dezvoltarea curajului etc. și, nu în ultimul rând, la trăirea unei vieți mai pline de bucurie, aventură și poftă de cunoaștere a vieții, în multitudinea aspectelor ei.

Reprezentanții administrației locale au amintit câteva reguli pentru practicarea sportului în siguranță, în noul parc:

  • Pentru cei care practică și vor practica skateboarding-ul trebuie să poarte echipament de protecție: cască, protecții pentru coate și genunchi
  • Pentru cei care vor practica baschet, tenis de masă – echipament sportiv corespunzător: trening/ șort, adidași/ pantofi de sport – teniși.

Sorin Giurcă


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Ciugud dezminte trecerea la PNL: „După execuția politică și excluderea din PSD, am rămas INDEPENDENT”

Publicat

Gheorghe Damian

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, dezminte informaţiile transmise joi seara, într-o emisiune TV, de Rareș Bogdan, potrivit cărora acesta s-ar fi înscris în PNL. Damian susține că, după „execuția politică” și excluderea din PSD, a rămas independent. „Dragi prieteni, După mai bine de 2 ani de când am fost „executat politic” și exclus din PSD […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Daniel Zdrânc: PSD a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani

Publicat

După ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor și stimularea economiei, a transmis vicepreședintele PSD Alba, Daniel Zdrânc. „Astfel, PSD a readus TVA la 19%, iar anul trecut a redus TVA la doar 5% în domeniul […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA Alba: Până în 31 mai, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată, fără penalităţi

Publicat

apia alba iulia

În perioada 16 – 31 mai inclusiv, la sediile Centrelor județene/locale APIA, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată depuse în cadrul Campaniei 2019, fără penalităţi, transmite APIA Alba. În conformitate cu art. 1 din Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 69/2019, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligația […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman: 10 motive pentru care să votezi PNL și să votezi DA la referendumul împotriva corupției

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Ca deputat PNL de Alba, îi îndemn pe cei care cred în mine să iasă la vot în 26 mai, să pună ștampila pe candidații PNL și să voteze cu DA pe cele două buletine la referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis împotriva corupției. Am să prezint 10 motive pentru care cred că susținerea PNL […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate