Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Spațiu de joacă modern pentru copii, inaugurat la Cugir. Teren de baschet, rampă, mese pentru tenis de masă și șah

Publicat


loc joaca cugir

Un spațiu de joacă modern destinat copiilor a fost inaugurat vineri după-amiaza, în orașul Cugir. Acesta se află amplasat în apropierea Stadionului „Parc” din localitate.

Astfel administrația locală împreună cu Clubul Sportiv Orășănesc Cugir au rezolvat problema lipsei locurilor de joacă pentru copiii din localitate.

La inaugurare au fost prezenți primarul orașului Cugir, Adrian Teban, viceprimarul orașului Cugir, Călin Furdui, directorul Clubului Sportiv Orășănesc Cugir, Călin Mureșan alături de consilieri locali.

Potrivit directorului Clubului Sportiv Orășănesc Cugir, Călin Mureșan, noul loc de joacă dispune de o rampă pentru cei care practică skateboarding-ul, biciclete, triciclete, BMX și role. Pe lângă acestea parcul mai dispune de un teren de baschet, două mese pentru iubitorii tenisului de masă și patru mese în formă de table de șah. Au fost instalate bănci pentru cei mici și însoțitorii lor. Activitățiile sportive se desfățoară pe o suprafață pe care în prealabil s-a turnat un covor asfaltic.

loc joaca cugir 2

Pe viitor, administrația locală dorește să dezvolte noul parc de distracții, cu o piramidă tip insulă pentru skateboarding și o rampă pentru completarea circuitului existent.

Intrarea în parcul de joacă va fi gratis, iar acesta va funcționa între orele 08.00 – 22.00.

Scopul parcului de joacă este acela de a oferi o alternativă copiilor să facă cât mai multă mișcare, să iasă din aceea zonă de sedentarism din fața calculatorului, telefonului sau tabletei. Mișcarea, sportul și joaca – mai ales cea în grup – ajută extrem de mult la dezvoltarea intelectului celor mici, dezvoltarea fizică armonioasă și sănătoasă, la disciplină și cunoașterea de sine, dezvoltarea abilităților de interacțiune în comunitate/societate, dezvoltarea de etici și principii sănătoase, dezvoltarea curajului etc. și, nu în ultimul rând, la trăirea unei vieți mai pline de bucurie, aventură și poftă de cunoaștere a vieții, în multitudinea aspectelor ei.

Reprezentanții administrației locale au amintit câteva reguli pentru practicarea sportului în siguranță, în noul parc:

  • Pentru cei care practică și vor practica skateboarding-ul trebuie să poarte echipament de protecție: cască, protecții pentru coate și genunchi
  • Pentru cei care vor practica baschet, tenis de masă – echipament sportiv corespunzător: trening/ șort, adidași/ pantofi de sport – teniși.

Sorin Giurcă


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA prin AJOFM: 322 de posturi la Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Sebeș și Cugir

Publicat

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 10 decembrie. Sunt vacante 322 locuri de muncă în județul Alba, în mai multe domenii. Unii dintre cei mai mari și importanți angajatori din județ, care recrutează în permanență personal în diferite domenii, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

2019, cel mai bun an din istorie pentru CS Unirea Alba Iulia. 34 de sportivi au obținut 140 de medalii

Publicat

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia înregistrează, în 2019, cel mai bun an din istoria de 45 de ani, după ce 34 de sportivi au obținut, la competițiile interne și internaționale, 140 de medalii, dintre care 75 de aur, 38 de argint și 27 de bronz, mai multe decât anul precedent, când totalizaseră 127 de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Cât plastic ajunge în organismul uman prin aer, apă sau alimente. Măsurile luate de Uniunea Europeană

Publicat

Fiecare dintre noi ajunge la un moment dat să ingereze plastic, este concluzia unei analize publicate recent, care explică și cum se întâmplă acest lucru. Este unul dintre motivele pentru care Consiliul Uniunii Europene a decis să interzică o parte din produsele de plastic utilizate zilnic, începând din iulie 2021, notează Romania24.ro. Cinci grame de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN: Ceață și chiciură în mai multe localități din Alba. Zonele vizate

Publicat

Meteorologii au emis un cod galben de ceată, marți dumineața, pentru județul Alba. Pe lângă ceață izolat se va semnala chiciură. Până la ora 10.00 sunt afectate de fenomenele meteo următoarele localități din Alba: Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Pianu, Lopadea Nouă, Sâncel, Sântimbru, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate