Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Spațiu de joacă modern pentru copii, inaugurat la Cugir. Teren de baschet, rampă, mese pentru tenis de masă și șah

Publicat

loc joaca cugir

Un spațiu de joacă modern destinat copiilor a fost inaugurat vineri după-amiaza, în orașul Cugir. Acesta se află amplasat în apropierea Stadionului „Parc” din localitate.

Astfel administrația locală împreună cu Clubul Sportiv Orășănesc Cugir au rezolvat problema lipsei locurilor de joacă pentru copiii din localitate.

La inaugurare au fost prezenți primarul orașului Cugir, Adrian Teban, viceprimarul orașului Cugir, Călin Furdui, directorul Clubului Sportiv Orășănesc Cugir, Călin Mureșan alături de consilieri locali.

Potrivit directorului Clubului Sportiv Orășănesc Cugir, Călin Mureșan, noul loc de joacă dispune de o rampă pentru cei care practică skateboarding-ul, biciclete, triciclete, BMX și role. Pe lângă acestea parcul mai dispune de un teren de baschet, două mese pentru iubitorii tenisului de masă și patru mese în formă de table de șah. Au fost instalate bănci pentru cei mici și însoțitorii lor. Activitățiile sportive se desfățoară pe o suprafață pe care în prealabil s-a turnat un covor asfaltic.

loc joaca cugir 2

Pe viitor, administrația locală dorește să dezvolte noul parc de distracții, cu o piramidă tip insulă pentru skateboarding și o rampă pentru completarea circuitului existent.

Intrarea în parcul de joacă va fi gratis, iar acesta va funcționa între orele 08.00 – 22.00.

Scopul parcului de joacă este acela de a oferi o alternativă copiilor să facă cât mai multă mișcare, să iasă din aceea zonă de sedentarism din fața calculatorului, telefonului sau tabletei. Mișcarea, sportul și joaca – mai ales cea în grup – ajută extrem de mult la dezvoltarea intelectului celor mici, dezvoltarea fizică armonioasă și sănătoasă, la disciplină și cunoașterea de sine, dezvoltarea abilităților de interacțiune în comunitate/societate, dezvoltarea de etici și principii sănătoase, dezvoltarea curajului etc. și, nu în ultimul rând, la trăirea unei vieți mai pline de bucurie, aventură și poftă de cunoaștere a vieții, în multitudinea aspectelor ei.

Reprezentanții administrației locale au amintit câteva reguli pentru practicarea sportului în siguranță, în noul parc:

  • Pentru cei care practică și vor practica skateboarding-ul trebuie să poarte echipament de protecție: cască, protecții pentru coate și genunchi
  • Pentru cei care vor practica baschet, tenis de masă – echipament sportiv corespunzător: trening/ șort, adidași/ pantofi de sport – teniși.

Sorin Giurcă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax