Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Spectacol dedicat Zilei Naționale a României, la Cugir. Momente artistice susținute de elevii din oraș

Publicat

În ajunul marii sărbători naționale, Centrul Cultural Cugir împreună cu instituțiile de învățământ din oraș au organizat un spectacol dedicat momentului solemn de acum 101 ani.

Spectacolul a avut loc pe scena Casei de Cultură a orașului Cugir, acesta debutând cu intonarea imnului de stat al României, în acordurile tinerilor interpreți ai Fanfarei Casei de Cultură Cugir.

Vezi PROGRAM complet Festival de România 2019 Alba Iulia. Concerte HOLOGRAF, CARGO și VIȚA de VIE, ceremonie militară, masă populară

Evenimentul a continuat cu un spectacol de cântece, poezii patriotice sau scenete, pregătite de către elevii și preșcolarii de la unitățile de învățământ din oraș alături de membrii cercurilor artistice aparținând Casei de Cultură Cugir. Aceștia au fost îmbrăcați în costume populare, iar cei prezenți în sală au primit la intrare steaguri tricolore.

Au susținut momente artistice Fanfara de copii a Centrului Cultural Cugir (condusă de Petru Adam), membrii Cercului de Chitară a Centrului Cultural Cugir, coordonați de prof. Silviu Oprișiu, actorii Cercului de Teatru al Centrului Cultural Cugir (coordonați de profesoara Maria Dodoc), membrii Grupului „Anotimpuri” al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir (coordonați de pr. Adrian Cebotari și de prof. Luminița Cebotari). Cântece patriotice a prezentat și corul de elevi a Școlii Gimnaziale „Iosif Pervain” Cugir, coordonați de profesoarele Rodica Gălățeanu și Aurora Andriuc.

Elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu ” din Vinerea (coordonați de prof. Laura Teban și prof. Nicoleta Sibișan) au prezetat în fața publicului sceneta „La Mulți Ani România!”.

Tot o scenetă dedicată momentului Marii Uniri și intitulată sugestiv „Spre Marea Unire” au pus în scenă și elevii Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir, coordonați de prof. Nicoleta Văsuți.

Finalul evenimentului le-a aparținut elevilor de la Colegiul Teoretic „David Prodan” (coordonați de prof. Ionela Cosmescu și Adriana Copăceanu), care au intepretat cântece patriotice și poezii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax