Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Spectacol dedicat Zilei Naționale a României, la Cugir. Momente artistice susținute de elevii din oraș

Publicat


În ajunul marii sărbători naționale, Centrul Cultural Cugir împreună cu instituțiile de învățământ din oraș au organizat un spectacol dedicat momentului solemn de acum 101 ani.

Spectacolul a avut loc pe scena Casei de Cultură a orașului Cugir, acesta debutând cu intonarea imnului de stat al României, în acordurile tinerilor interpreți ai Fanfarei Casei de Cultură Cugir.

Vezi PROGRAM complet Festival de România 2019 Alba Iulia. Concerte HOLOGRAF, CARGO și VIȚA de VIE, ceremonie militară, masă populară

Evenimentul a continuat cu un spectacol de cântece, poezii patriotice sau scenete, pregătite de către elevii și preșcolarii de la unitățile de învățământ din oraș alături de membrii cercurilor artistice aparținând Casei de Cultură Cugir. Aceștia au fost îmbrăcați în costume populare, iar cei prezenți în sală au primit la intrare steaguri tricolore.

Au susținut momente artistice Fanfara de copii a Centrului Cultural Cugir (condusă de Petru Adam), membrii Cercului de Chitară a Centrului Cultural Cugir, coordonați de prof. Silviu Oprișiu, actorii Cercului de Teatru al Centrului Cultural Cugir (coordonați de profesoara Maria Dodoc), membrii Grupului „Anotimpuri” al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir (coordonați de pr. Adrian Cebotari și de prof. Luminița Cebotari). Cântece patriotice a prezentat și corul de elevi a Școlii Gimnaziale „Iosif Pervain” Cugir, coordonați de profesoarele Rodica Gălățeanu și Aurora Andriuc.

Elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu ” din Vinerea (coordonați de prof. Laura Teban și prof. Nicoleta Sibișan) au prezetat în fața publicului sceneta „La Mulți Ani România!”.

Tot o scenetă dedicată momentului Marii Uniri și intitulată sugestiv „Spre Marea Unire” au pus în scenă și elevii Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir, coordonați de prof. Nicoleta Văsuți.

Finalul evenimentului le-a aparținut elevilor de la Colegiul Teoretic „David Prodan” (coordonați de prof. Ionela Cosmescu și Adriana Copăceanu), care au intepretat cântece patriotice și poezii.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

SFÂNTUL NICOLAE: De ce Moșul apare pe un cal alb. Semnificații ale sărbătorii din 6 decembrie

Publicat

Se spune că Moș Nicolae vine pe un cal alb, iar Moș Crăciun într-o sanie trasă de reni. Cunoscut și sub numele de Sân-Nicoară, despre Sfântul Nicolae se spune că păzește soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el, pentru a ajunge la tărâmurile de miazănoapte, unde va lăsa lumea fără căldură și lumină. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: INCENDIU la Vințu de Jos. Acoperișul unei case, mistuit de flăcări

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi seara, în jurul orei 21:35, la acoperișul unei case aflate în localitatea Vințu de Jos. Potrivit ISU Alba, Garda de Intervenție Sebeș în cooperare cu SVSU Vințu de intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case în localitatea Vințu de Jos. UPDATE, ora 22:25 – Potrivit […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

FOTO: Gala performerilor, la Aiud. Elevii olimpici și profesorii pregătitori, premiați de autoritatea locală. LISTA

Publicat

Excelența în educație a fost apreciată și recompensată joi, în cadrul Galei Performerilor, la Aiud. Elevii unităților de învățământ din municipiu care au obținut rezultate excepționale la olimpiadele școlare naționale și internaționale dar și profesorii care i-au pregătit au fost recompensați de autoritatea publică locală. Potrivit reprezentanților Primăriei Aiud, recompensa financiară s-a acordat conform HCL […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: INCENDIU la Alba Iulia. Un autoturism a luat foc, pe strada Arnsberg

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi seara la compartimentul motor al unui autoturism aflat pe o stradă din municipiul Alba Iulia. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine pentru lichidarea unui incendiu aparut la compartimentul motor al unui autoturism în municipiul Alba Iulia pe strada Arnsberg. Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate