Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Spectacol inedit la Alba Iulia – Tehnologia 3D intră în lumea de poveste a păpușilor, pe scena Teatrului ”Prichindel”

Publicat

regele suparat pe clovn

Tehnologia 3D alături de păpușile clasice mânuite de artiștii păpușari din Alba Iulia dau viață unui spectacol revoluționar pe scena Teatrului ”Prichindel”.

Într-o societate bazată pe tehnologie, teatrul din Alba Iulia se adaptează cerințelor celor mici și combină teatrul de păpuși cu imaginile 3D.

”Regele supărat pe clovn” este un spectacol pus în scenă de regizorul de teatru Radu Dinulescu, care are la baza un text scris special pentru acest proiect de cunoscutul dramaturg Matei Vișniec.

teatru papusi

Într-o conferință de presă susținută joi, 14 noiembrie, la Museikon, managerul teatrului, Ioana Bogățan, alături de regizorul Radu Dinulescu, Amalia Pop – asistent regie și distribuția spectacolului, au prezentat noul proiect al instituței de cultură din județul Alba. 

Spectacolul este realizat în parteneriat cu Asociația Thespis din Arad, care a obținut finanțare majoritară din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN).

Este un spectacol multidisciplinar, cu proiecții 3D stereoscopice, un spectacol pentru copii, care își propune construirea unui univers scenografic de tip cinematografic.

teatru de papusi

Pentru actorii din spectacol – Teodora Popa, Viorica Boda, Irina Melnic, Ramona Benchea Mincu și Mădălin Costea – a fost o adevărată provocare să lucreze cu tehnologia 3D, dar aceștia s-au descurcat cu brio.

Cele mai mari provocări întâlnite de actori în timpul repetițiilor au fost plasarea păpușilor într-un decor, care în lumea reală nu există, ci doar în imaginile 3D care vor fi expuse, fie în spatele personajelor, fie în fața lor.

Potrivit managerului Ioana Bogățan, premiera spectacolului va avea loc în 2020, iar teatrul trebuie să achiziționeze în jur de 200 de ochelari speciali pentru vizionarea imaginilor 3D.
 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax