Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Spitalul din Alba Iulia, iluminat în roz pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân. Statistici îngrijorătoare

Publicat

colaj cancer la san

Prima zi a lunii octombrie este dedicată la nivel mondial luptei împotriva cancerului la sân. În fiecare an, în România aproximativ 7000 de femei sunt diagnosticate cu această formă de cancer, fiind de asemenea a doua cauză de deces prin cancer, după cel pulmonar. 

Pentru a marca lupta cu cancerul la sân, marți seara, clădirea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a fost iluminată în roz. Prin aceasta acțiune, cei implicați direct în lupta cu boala vor să le reamintească femeilor că printr-un control medical făcut la timp, maladia poate fi descoperită și învinsă. 

Potrivit statisticelor, până acum, în anul 2019, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia s-au prezentat 119 paciente  cu cancer la sân. Pentru investigații și tratamente au fost efectuate 153 internări în spitalizare continuă și 941 internări de zi. 

cladire roz

În România, 80% din cancerele de sân sunt diagnosticate în faza avansată (cancer de sân avansat), stadiu în care tratamentul nu poate aduce vindecarea, ci doar prelungirea supraviețuirii. Doar în maxim 20 % din cazurile de cancer de sân – cancer de san precoce – tratamentul poate obține vindecarea.

cladire roz

În țările occidentale (în care există un program național de screening pentru cancerul de sân, pentru toate femeile peste 40 de ani), 70-80 % din cancerele de sân sunt diagnosticate în stadii inițiale (cancer de sân precoce).

De asemenea, membrele Organizației Femeilor Liberale din Alba au organizat o campanie stradală de informare cu privire la modalitățile prin care boala poate fi preventivă. Acestea au împărțit fluturași despre cancerul la sân și au discutat cu femeile de pe stradă despre cancerul la sân. 

cladire roz

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax