Eveniment
FOTO: Spitalul din Alba Iulia, reprezentat la concursul național „Meniuri de spitale”. Cum arată meniul de 22 de lei
Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, reprezentat cu cinste de către asistent principal dietetician Vesa Nicoleta, coordonator bloc alimentar și bucătar Les Alexandra, la concursul național „Meniuri de spitale, medicamente pentru suflet”.
Reprezentantele spitalului au gătit ciorbă de perișoare, paste cu ton și brioșe cu fructe, încadrându-se în alocația zilnică de hrană pentru un pacient și respectând cantitatea, calitatea și varietatea preparatelor realizate.
Chiar dacă nu au ajuns pe podium, această primă ediție a concursului constituie un început promițător pentru ceea ce se va schimba în întreaga țară pentru pacienții spitalelor de stat.
„A fost o experiență minunată și ne bucurăm că am fost selectați printre cele 28 de spitale din întreaga țară. Eu sunt mândră de cele două colege pentru modul în care au reprezentat spitalul.
Mâncarea a fost gustoasă și ne-am încadrat în bugetul per pacient, pentru masa de prânz. Vom introduce, așadar, în meniul pacienților cele 3 feluri de mâncare prezentate: ciorbă de perișoare, paste cu ton și brioșe cu fructe”, a transmis Diana Mârza, manager SJU Alba Iulia.
Concursul a fost organizat la Sighișoara, în perioada 11-13 mai, iar SJU Alba Iulia a participat cu sprijinul Sanitas Alba.
Conform legislației, suma alocată pentru hrana unui pacient este de 22 de lei pe zi.
sursa: SJU Alba Iulia
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News