Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Spitalul Județean Alba, eveniment dedicat personalului medical și tuturor celor care au oferit sprijin în pandemie

Publicat

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a organizat vineri seară, împreună cu Ordinul Asistenților Medicali și Consilliul Județean Alba, un eveniment la care au participat medici, asistente, reprezentanți ai instituțiilor publice din domeniul medical și multe alte persoane care au sprijinit acest domeniu, mai ales în perioada pandemiei. 

Au fost prezenți inclusiv oameni de afaceri care s-au implicat financiar în ajutorarea spitalului, reprezentanți ai celorlalte spitale din județ, dar și cadrele medicale.

”Am sărbătorit SĂNĂTATEA, după doi ani în care nu ne-am întâlnit din cauza pandemiei, și le-am mulțumit tuturor celor care au fost alături de noi în toate momentele dificile.

Am transmis întreaga noastră apreciere și considerație, la evenimentul dedicat sănătății, oamenilor cu suflet mare care ne-au sprijinit, instituțiilor publice care au fost alături de noi, tuturor celorlalte spitale din județul Alba, tuturor instituțiilor/ asociaților/ colegilor/ centrelor/ consiliilor cu atribuții în domeniul medical, în domeniul sanitar sau în alt domeniu conex acestora.

Nu în ultimul rând, cele mai calde gânduri s-au îndreptat către fiecare cadru medical/personal auxiliar, către fiecare angajat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, alături de care am trecut de această perioadă grea.

Sprijinul fiecărui coleg în parte a contat foarte mult!

Ne-am bucurat să fim împreună, într-un cadru mai larg, să putem relua acest eveniment dedicat SĂNĂTĂȚII, să socializăm alături de colegi, prieteni și colaboratori” au transmis reprezentanții spitalului, pe contul de Facebook al instituției.

UPDATE: 4 oameni care au avut un rol esențial

Organizatorii gale, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba, Diana Mârza, dar și președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, au menționat 4 oameni care au avut un rol esențial, alături de lucrătorii din sănătate, ambulanță, politie și ISU, în momentele grele ale pandemiei.

Primul este managerul firmei Transavia, dr ing Ioan Popa, cel care a achiziționat cel mai performant PCR și dozele necesare, încă din primele zile ale pandemiei.

Nu este primul gest făcut cu discreție, Ioan Popa și Transavia fiind cel mai important contributor privat în reabilitarea mai multor secții ale spitalului județean Alba.

Al doilea om cu un rol esențial in războiul prin care a trecut județul Alba în pandemie este deputatul liberal Florin Roman, au transmis organizatorii.

Este cel care, în baza bunei relații pe care o are cu fostul ministru al sănătății, Nelu Tătaru dar și cu conducerea PNL, a reușit să aducă de urgentă un PCR de la o universitate clujeană și mai apoi un alt PCR prin DSV.

”Mai mult, aceste eforturi au făcut din Alba un centru national de testare, primul după orașele mari, ceea ce a permis testarea masivă și tinerea sub control a îmbolnăvirilor.

Deputatul Roman a fost cel care a ajutat și conducerea CJ Alba, la solicitarea lui Ion Dumitrel, în privința aducerii primelor materiale sanitare de urgentă, din China.

Întrucât de la nivel central se puneau obstacole în calea acestui transport, Roman a reușit deblocarea ajungerii materialelor medicale necesare corpului medical.

Nu în ultimul rând, la propunerea directoarei Diana Mârza a reușit sa modifice legea care asigura sporul de 85% în sănătate, pentru susținerea eroilor din pandemie, adică a întregului corp medical.

Ajungem și la treia persoana recompensată cu merite deosebite. Este vorba de doamna Denisa Tulhina, șefa Vămii din Alba Iulia, cea care a colaborat cu deputatul Florin Roman astfel încât materialele din China să ajungă rapid în spitale.

Ultima distincție, dar nu cea din urma a fost acordată domnului Hans Schuller și firmei Atlas, cea care a asigurar suportul logistic necesar pentru transportul materialelor sanitare” au transmis organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax