Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sport extrem pe ruinele fostei uzine Ampelum din Zlatna. Doi tineri s-au urcat la peste 200 de metri

Publicat

d

Doi tineri aventurieri  au urcat la 200 de metri de suprafaţa pământului pe coşul de fum al fostei uzine Ampelum din Zlatna, una dintre cele mai înalte construcţii de acest gen din ţară. Cei doi și-au făcut publică „excursia” pe internet unde au postat și fotografii de la înălțime.

Tinerii care au urcat pe turnul din Zlatna sunt Flaviu Cernescu din județul Timiș şi Theodor Andrei Bran din Sibiu. Cei doi sunt pasionaţi de aventuri la limită, ei participând şi la alte „ieşiri“ de acest gen în trecut. Turnul din Zlatna pare să fie cea mai înaltă construcţie pe care au urcat până în prezent.

Cei doi s-au fotografiat şi au făcut poze cu oraşul de la înălţime, dar şi cu munţii care înconjoară Zlatna.

Potivit datelor tehnice ale fostei uzine Ampelum Zlatna, coşul de dispersie are o înălţime de peste 200 de metri şi este amplasat pe Măgura Dudaşului, un deal de lângă oraş. A rămas ca o amintire pentru locuitorii oraşului, în condiţiile în care uzina a fost demolată. Coşul de dispersie a Foto Turnul din Zlatna escaladat de doi tineri fost construit după 1985, odată cu noua uzină de prelucrare a cuprului. Punerea în funcţiune a uzinei noi s-a făcut treptat, începând cu anul 1988, însă uzina nu a atins niciodată capacităţile proiectate, fiind închisă în 1996 iar uzina veche a mai funcţionat încă 7 ani până la închiderea ei în 2003. Coşul de fum nu a fost utilizat decât foarte rar. Scopul era acela de dispersa la o altitudine cât mai mare gazele toxice emise de uzină.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax