Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Sport și mișcare”, la Școlile Gimnaziale Cetatea de Baltă și Tătârlaua. Întreceri sportive între elevii celor două unități de învățământ

Publicat

14480695_1003858383073730_8282908937135541233_oLuna octombrie va începe sub auspiciile Zilei Mondiale a Mersului pe Jos. Şi cum, la nivelul societăţii româneşti, se vorbeşte tot mai insistent despre sedentarismul care-i afectează pe copii, profesorii Şcolii Gimnaziale Cetatea de Baltă au hotărât să propună elevilor activităţi sportive atractive care să-i provoace la „Sport şi mişcare”. Proiectul a fost coordonat de profesorii Giorgia Haidău, Emilia Bunea şi Septimiu Boancăş de la Şcolile Gimnaziale Cetatea de Baltă şi Tătârlaua.

Vineri s-au desfăşurat întreceri între echipe ale celor două şcoli la fotbal, tenis de masă, gimnastică şi şah. Centrul de Documentare şi Informare a găzduit partidele de şah, gimnastica s-a desfăşurat în sălile de sport, în vreme ce pe terenurile de sport au avut loc competiţiile din sporturile de echipă.

Mersul pe jos, sărbătorit la nivel mondial la inceputul lunii octombrie, promovează mişcarea, combătând astfel sedentarismul. De asemenea, sporturile de orice fel promovează mişcarea, concurenşa, dozarea efortului, dezvoltarea armonioasă a corpului şi, nu în ultimul rând, spiritul de echipă.

„Toate acestea au un obiectiv asumat: sănătatea trupească şi spirituală a indivizilor, a grupurilor, a comunităţilor: fiindcă, nu-i aşa? mens sana in corpore sano, după cum ne-au avertizat strămoşii noştri latini. Prin acţiunile promovate de Centrul de Documentare şi profesorii de sport am încercat să oferim elevilor prilejul de a se bucura de sport, de mişcare, de sănătate. De a se bucura şi de căuta să repete şi din proprie iniţiativă astfel de acţiuni, spre binele lor şi spre împlinirea lor viitoare, fizică, profesională şi socială, în egală măsură”, a transmis prof. Emilia Bunea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax