Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sportivul Ionuț Alin Zincă de la CS Unirea Alba Iulia a dominat Campionatele Sud-Est Europene de Orientare

Publicat


Sportivul legitimat la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, Ionuț Alin Zincă, a dominat Campionatele Sud-Est Europene de Orientare, după ce a câștigat la seniori (M 21) toate cele trei etape individuale – Sprint, Lungă distanță și Medie distanță, iar la proba pe echipe, Ștafetă, alături de ceilalți sportivi români, a obținut bronzul. Trei medalii de aur și una de argint, la probe individuale și pe echipe, au fost obținute și la categoria M 35, prin sportivul Paul Brăbiescu.

Campionatul s-a organizat în perioada 22-25 august în Republica Moldova, la Orhei și în Horodca, localitate apropiată de Chișinău.

”Ionuț Alin Zincă a obținut cei mai buni timpi, la categoria cu cele mai grele probe, la un campionat european regional la care au mai participat peste 500 de concurenți, demonstrând că este cel bun sportiv pe care țara noastră l-a avut vreodată la Orientare. Îi felicit pe toți participanții și deopotrivă pe instructorul sportiv Marius Anghel care a făcut deplasarea alături de ei”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

De asemenea, competițiile au contat și ca etape WRE (World Ranking Event), Ionuț Zincă reușind astfel să aducă puncte pentru România în clasamentul mondial.

Rezultate la seniori (21-35 de ani), masculin:

Etapa 1 – SPRINT (3.800 de metri, 31 de competitori)

Zincă Ionuț Alin – România – 14:59;

Zhelyazkov Dimitar – Bulgaria – 15:00;

Ciobanu Roman – România – 15:25.

Etapa 2 – LUNGĂ DISTANȚĂ (11.300 de metri, 34 de competitori)

Zincă Ionuț Alin – România – 1:20:38;

Fomiciov Anatoli – Republica Moldova – 1:22:38;

Ciobanu Roman – România – 1:24:37.

Etapa 3 – MEDIE DISTANȚĂ (5.200 de metri, 35 de competitori)

Zincă Ionuț Alin – România – 34:46;

Mockunas Leonas – Lituania – 34:51;

Fala Sergiu – Republica Moldova – 34:57.

La aceeași categorie a participat și Tamaș Bogya, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, care a reușit timpi buni.

De asemenea, rezultate extraordinare au fost obținute și la categoria M 35, prin sportivul Brăbiescu Paul, care a câștigat trei medalii de aur – la Sprint, Lungă distanță și Ștafetă –, respectiv o medalie de argint la proba individuală Medie distanță.

În total, la toate categoriile, au participat 520 de concurenți, din 15 țări, în clasamentul pe națiuni România terminând pe locul 2 (locul 1 Bulgaria și locul 3 Turcia). De precizat că fiecare categorie a avut alt traseu, diferit ca lungime și dificultate.

Următoarea competiție, și cea mai importanta pe plan intern, Campionatele Naționale de Orientare se vor desfășura în perioada 5-8 septembrie în zona Câmpina – Slănic Prahova, obiectivul CS Unirea Alba Iulia fiind obținerea a patru medalii.

Secția de Orientare a CS Unirea Alba Iulia s-a înființat în 2008. De la înființare și până în prezent performanțele sportivilor au fost excelente atât pe plan intern cât și pe plan internațional, fiind obținute circa 90 de medalii, majoritatea la Campionatele Naționale, dar și la Campionatele Europei de Sud-Est.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și busolei, și trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs in cel mai scurt timp.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Florin Roman intră în competiția internă din PNL, pentru candidatura la Primăria Alba Iulia

Publicat

Deputatul Florin Roman își va anunta luni intrarea în cursa pentru Primăria Alba Iulia, deocamdată doar în competiția internă a PNL, potrivit unor surse politice. Surse din interiorul PNL dau ca sigur anunțul public ce va fi făcut luni de deputatul Florin Roman, prin care își va anunta intrarea in competitia interna pentru desemnarea candidatului […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PARCĂRI cu PLATĂ la Alba Iulia: Ce surprize îi așteaptă pe șoferi de Mărțișor și cum se poate face abonament

Publicat

Șoferii care-și lasă mașinile la Alba Iulia, pe locuri marcate prin indicatoare de ”parcări cu plată”, care deja au fost montate în oraș ar putea avea mici surprize de Mărțișor. Potrivit reprezentanților Primăriei, cel mai probabil de la 1 Martie aceștia vor primi flyere în care sunt atenționați că staționează cu mașinile pe locuri cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Alte două persoane vor fi aduse în CARANTINĂ la Secția de Boli Infecțioase din Alba. Au sunat la 112

Publicat

Încă două persoane vor fi aduse în condiții speciale de izolare la Secția de Boli Infecțioase din Alba, după ce au sunat la 112, sâmbătă dimineața, acuzând febră, dureri în gât și dificultăți de respirație, potrivit DSP Alba. Este vorba despre două persoane – bărbat și femeie – aflate în autoizolare la domiciliu, care au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, REȚINUTĂ de DNA. Ar fi luat mită 120.000 de lei și 10.000 de euro

Publicat

sorina pintea

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a intrat în vizorul procurorilor DNA, într-o anchetă privind fapte de corupție.  Potrivit unor surse, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA. UPDATE: DNA a comunicat oficial sâmbătă că Sorina Pintea a fost reținută. ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate