Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sprijin în carieră și consiliere pentru femeile din Alba. Se deschide Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” la Alba Iulia

Publicat

IMG_0914 Femeile din Alba pot găsi un sprijin în carieră și în viață cu ajutorul Centrului de Resurse „Academia Doamnelor”, un proiect prezentat marţi la Alba Iulia, care va oferi pachete de formare profesională. Femeile au fost îndemnate să creadă cu tărie în forțele lor, să-şi urmărească scopurile și să fie conștiente de libertatea de a alege evoluţia profesională.

În cadrul conferinței organizate la Sala Unirii au fost prezentate șapte povești de viață reprezentative pentru comunitate. Monica Dumitrescu, Claudia Bișboacă, Ioana Morar, Eva Crișan, Andreea Groza, Ana Cosma și Adriana Duna au fost cele care au relatat cum au fost sprijinite de persoanele care se ocupă de acest proiect.

Florina Onețiu, fondatoare a „Academiei Femeilor” a îndemnat toate femeile din sală și din România să facă „încă un pas și încă un pas în evoluția lor de femeie ”. Prin intermediul proiectul aceasta a întâlnit multe femei dornice de o schimbare, dornice să se descopere și dornice de a face lucruri noi. Pentru toate acestea, Florina Onețiu a spus ca există trei ingrediente de bază: „da, și eu pot să fac ceva în viața mea, credința în Dumnezeu și puterea de a crede că poți muta și munții din loc, și nu în ultimul rând încrederea că poți face să existe bunătate, iubire, înțelepciune și fericire”.

Lia Dogaru, managerul proiectului  a declarat că „acest proiect se adresează nu numai doamnelor din Alba Iulia, ci tuturor doamelor din cele 11 localități care compun arealul AIDA care sunt atât din mediul urban cât și din cel rural, respectiv Alba Iulia, Sebeș, Teiuș, Sântimbru, Vințu de Jos, Ighiu, Galda de jos, Cricău, Ciugud, Meteș și Berghin.”

Proiectul se adresează unui grup de 350 de femei cu domiciliul sau reședința în cele 11 localități ale arealului AIDA.

Activitățile principale ale acestui proiect sunt amenajarea Centrului de resurse „Academia Doamnelor” prin care se vor oferi pachete de formare profesională a femeilor în atenţia personalului autorităților publice locale, centrale și al organizațiilor societății civile, pentru crearea unei structuri cadru de schimbare a percepției femeii în societate.

Prezent la eveniment, președintele Asociației Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia, primarul Mircea Hava le-a îndemnat pe participante să fie vesele, pe picioarele lor, motivând că a femeile au reușit în viață pentru că au vrut și au încercat. „Am ascultat șapte povești de viață extraordinare, dar parcă erau șapte povești care se terminau trist, dar toate erau povești de succes”, s spus Hava.

Edilul a precizat ca are încredere în acest proiect, le-a urat succes tuturor și să rămână „ doamnele care au reușit până acum” .

Creat pentru a sprijini promovarea femeii, creșterea oportunității de angajare a femeilor și asigurarea accesului egal la ocuparea și la construirea unei cariere profesionale, proiectul are o valoare de 2.171.390 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 2.127.962 lei iar contribuția solicitantului este de 43.427 lei.

La conferință a mai participat și Nicolae Moldovan, coordonator proiecte AIDA şi administrator public al oraşului Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mercenar

    miercuri, 15.10.2014 at 09:40

    le sprijiniti pe ^^^^ voastre atat … si acum vreti sa colectati si bani pentru asta !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax