Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia va avea o pistă certificată internațional pentru atletism. A început turnarea tartanului

Publicat

Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia va ajunge la un standard internațional în ceea ce privește competițiile de atletism.

Turnarea straturilor de tartan a început miercuri. Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, este vorba despre o suprafață de 6500 de metri pătrați, care va fi acoperită printr-un sistem certificat de Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism.

Potrivit viceprimarului Marius Filimon, ”se vor turna două straturi într-un structură de tip sandwich. Astfel, primul strat este format din granule de cauciuc reciclat cu dimensiunea de 1-3 mm. Acest strat are proprietăți elastice și se va acoperi cu o soluție pentru impermeabilizare.

Al doilea strat, cel de uzură, este format din granule fine de 3-4 mm. Acest sistem de tip sandwich prezintă o rezistență crescută la intemperii și la uzura mecanică datorată folosirii pantofilor cu crampoane de alergare”.

Pista de atletism este prevăzută cu rigole pentru preluarea apelor pluviale, rigole care sunt conectate la rețeaua de canalizare.

De asemenea, Filimon spune că vor fi montate toate echipamentele necesare pentru cercul de aruncarea greutății, groapa de de nisip sau groapa de apă.

În final, Stadionul va avea 8 culoare de alergare. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 2,8 milioane lei și este preconizată a fi finalizată în aproximativ 30 zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax