Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Stadiul lucrărilor de reabilitare în spaţiile UPU Alba, după trei săptămâni. Primul tronson trebuie finalizat până în septembrie

Publicat

În spaţiile Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, muncitorii care asigură renovarea lucrează cu spor. În doar trei săptămâni de la începerea reparaţiilor capitale, la primul tronson al secţiei, respectiv în zona rampei de acces, lucrările au avansat considerabil. Pereţii sălilor de consultaţii sunt la stadiul de gletuire. Se estimează că durata de execuţie a lucrărilor în această zonă este de aproximativ două luni.

Miercuri, se lucra pentru renovarea pereţilor în sălile dinspre partea din faţă a imobilului. De asemenea, în holul de la Registratură – Informare, muncitorii îndepărtează zugrăveala veche, urmând gletuirea şi aplicarea vopselei lavabile şi a faianţei. Apoi echipele mai au de turnat şapa, ca bază pentru gresia sau parchetul ce vor fi montate pe podeaua sălilor.

În cea de-a doua zonă a Secţiei de Primiri Urgenţe, unde sunt primiţi în prezent pacienţi, consultaţiile se fac în trei săli. Destinaţia încăperilor ce găzduiau garderoba şi capela veche a fost schimbată, iar pe lângă acestea mai este o sală de monitorizare a pacienţilor.

Chiar dacă lucrările de reparaţii sunt în fază avansată, restrângerea spaţiilor de funcţionare a UPU Alba afectează activitatea. Medicii şi asistenţii medicali din cadrul secţiei fac cu greu faţă cazurilor numeroase. Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Monica Oneţiu, ne-a spus că trei asistenţi medicali lucrează în timpul zilei, iar o echipă similară asigură garda de noapte. A precizat că sunt ajutaţi şi de asistenţii medicali de SMURD şi a făcut din nou apel la înţelegerea oamenilor: dacă se confruntă cu afecţiuni minore, sunt sfătuiţi să se adreseze medicilor de familie, pentru ca secţia să nu se supraaglomereze.

După finalizarea lucrărilor la primul tronson din spaţiile UPU Alba, constructorii continuă reparaţiile capitale şi  în celelalte spaţii, unde acum se primesc urgenţele. Astfel că în total lucrările de reabilitare la UPU ar trebui executate în aproximativ 4 luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax