Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO: Stadiul lucrărilor la Ambulatoriul Spitalului Municipal Blaj. Primăria a lansat licitația pentru dotări și echipamente

Publicat

Ambulatoriul Spitalului Municipal Blaj va fi finalizat în 31 mai 2021, anunță primarul orașului, Gheorghe Valentin Rotar, pe contul său de Facebook.

”Din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcții și a cheltuielilor cu forța de muncă din sectorul construcții, administrația locală a trebuit să reia de două ori licitația de execuție a lucrărilor.

De aceea, fost nevoie de suplimentarea alocărilor financiare de la bugetul local, de la 2% la 21% din valoarea totală a proiectului” a transmis Rotar.

Valoarea investiției: 13.532.765,4 lei, din care 10.700.750 lei cheltuieli eligibile (fonduri europene) și 2.832.015,4 lei cheltuieli neeligibile (contribuție de la bugetul local).

Primarul mai spune că în paralel, se desfășoară licitația pentru achiziționarea echipamentelor și aparaturii medicale care vor dota noua clădire a Ambulatoriului.

Licitația conține patru loturi: la două dintre acestea licitațiile sunt în desfășurare, iar celelalte două loturi vor fi scoase la licitație.

Datele investiției

”Extinderea Ambulatoriului Spitalului Municipal Blaj se va materializa printr-o clădire nouă, similară celei existente, care va fi alipită clădirii spitalului.

Aici se vor transfera secțiile de ambulatoriu în spațiile nou-create, care vor fi dotate cu aparatură medicală și mobilier medical necesar pentru funcțiunile specifice de ambulatoriu” a adăugat primarul din Blaj.

La fiecare nivel – subsol, parter și la etajele 1, 2 și 3 – va exista o circulație orizontală, pentru a se lega clădirea veche a spitalului de cea nouă a ambulatoriului integrat.

La exterior vor fi reabilitate aleile pietonale, care, împreună cu căile de acces către ambulatoriu, precum și cu cele de la ambulatoriu către spital, vor fi iluminate.

Tot în incintă se vor realiza spații verzi și se va amenaja o parcare pentru ambulanțe sau pentru autosanitarele destinate consultațiilor la domiciliu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax