Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Stadiul lucrărilor la mai multe obiective din Alba Iulia: Sensul giratoriu din zona magazinului Lidl, terenul de sport al școlii „Ion Agârbiceanu” și altele

Publicat

Reprezentanții Primăriei Municipiului Alba Iulia au transmis o situație a lucrărilor aflate în derulare în oraș. În această perioadă au fost schimbate mai multe corpuri de iluminat din oraș, pentru optimizarea consumului de energie, au fost montate instalații pentru creșterea siguranței rutiere, se lucrează în continuare la amenajarea sensului giratoriu din zona magazinului Lidl și a terenului de sport de la Școala „Ion Agârbiceanu”.

Vedeți mai jos comunicatul Primăriei:

În această perioadă s-au schimbat 70 de corpuri de iluminat pe Calea Moților, de la o putere instalată de 250 W la 150W, cu respectarea clasei de iluminare specifice tipului de drum. Practic s-a optimizat consumul pe acest tronson.

În aceasta săptămână se vor monta pe porțiunea de drum modernizată DN1- E81 mijloace suplimentare de creștere a siguranței rutiere, catadioptrii pe giratoriile nou create și panouri electronice de avertizare și informare a vitezei de rulare.

Tot în relația cu DN1 – E81 au fost modernizate drumurile adiacente (ex. str. Fabricilor) intens circulate și utilizate de către agenții economici din zonă. Practic prin asfaltarea acestor drumuri secundare se protejează lucrarea principală și se îmbunătățesc condițiile de trafic.

În prezent se amenajează intersecția de lângă magazinul LIDL. Operatorul economic a amplasat conform autorizației un giratoriu, iar Primăria reconfigurează racordurile, reface cotele de calcare pentru accesul pietonal, toaletează vegetația din zonă și amplasează signalistica corespunzatoare pentru siguranța rutieră.

Stadiul lucrărilor de modernizare a curții școlii „Ion Agârbiceanu” este avansat față de perioada estimată inițial. S-a decopertat stratul existent, s-au amplat rigolele marginale, s-a introdus rețeaua pluvială și s-au turnat fundațiile pentru noua platformă. După această etapă se va turna balast, stratul stabilizator și ulterior asfaltul, urmând să se amenajeze și terenul de sport sintetic. Se estimează ca lucrările vor fi finalizate până la mijlocul lunii noiembrie, cu cel puțin o lună înaintea termenului contractat.

Tot în această perioadă s-a înlocuit rețeaua de apă pe străzile care se intersectează cu artera colectoare Toporașilor în zona pieței din cartierul Cetate (Ghioceilor, Fântânele, Iederei, Dr. Aurel Vlad, Nichita Stănescu). În prezent se repară porțiunile de asfalt afectate urmând ca în anul următor să se introducă un proiect mai amplu, de reabilitare a respectivelor străzi. Lucrările au fost efectuate din fonduri IDE aflate la dispoziția operatorului de apă „APA CTTA”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax