Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda. Au început procedurile de relocare a reţelei LEA și se lucrează la terasamente

Publicat

646x404 (3) Lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda avansează într-un ritm care dă speranţa finalizării în anul 2018. Fotografiile realizate de reprezentanţi ai Asociaţiei Pro Infrastructură arată activitate în punctele sensibile ale celor 17 kilometri.

 

”S-au început procedurile de relocare a reţelei LEA (stâlpi de înaltă tensiune) de la devierea DJ107C şi se lucrează şi la terasamente în această zonă. De asemenea, continuă armarea structurilor podului peste râul Ampoi. Lucrările avansează şi la podul peste Mureş din zona Oarda. În plus, colegii noştri au surprins activitate şi la podul peste râul Sebeş. În zona Sebeş (Lancrăm) sensul giratoriu pentru devierea DN1 (şi accesul la drumurile tehnologice ale autostrăzii) este aproape gata şi urmează, probabil, să fie deschis traficului în curând”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Proinfrastructură.

Lotul 1 al autostrăzii are 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă de la Sebeş până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia. Proiectul prevede două noduri rutiere în zona oraşului Alba Iulia, la sud – km 8 şi la nord – km 16. În afară de acestea vor mai fi realizate două poduri ce vor traversa râul Mureş şi unul peste râul Ampoi. De asemenea vor exista două supratraversări ale unui drum judeţean şi o supratraversare a căii ferate. Mai este proiectat şi un nod rutier în zona Lancrăm, care va asigura legătura cu autostrada Orăştie – Sibiu. Lucrările sunt realizate de Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL.

Valoarea contractului este de 541.739.137, 21 lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014. Lucrările au început în 2 decembrie 2014 şi aveau termen inţial de finalizare 2 octombrie 2016. Au fost oprite în octombrie 2015, iar în 28 iunie 2016 a fost eliberată, parţial, autorizaţia de construire. Procentul de realizare a lucrării este de circa 25%.

Lotul 1 este cel mai în urmă din punct de vedere a stadiului lucrărilor din cele 4 ale autostrăzii Sebeş – Turda. Loturile 3 şi 4 ar urma să fie finalizate în 2017, în timp ce primele două vor fi gata abia anul viitor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax