Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Alba sub cod galben de ninsoare. Zăpada s-a așternut peste noapte în câteva zone din județ

Publicat

Judțul Alba se află sub un cod galben de ninsoare până la ora 14.00. A nins vineri spre sâmbătă noaptea în mai multe zone ale județului Alba. 

La Luncile Prigoanei (Munții Sureanu), peisajul s-a schimbat peste noapte (vezi foto de sus), la propriu. Sâmbătă dimineață, zăpada și frigul au transformat atmosfera într-una de iarnă. 

A nins și în alte părți ale județului. Prima zăpadă s-a așternut și la Lunca Ampoiței (comuna Meteș).

Prima zăpadă la Lunca Ampoiței

A nins și la Arieșeni, unde camerele de pe pârtia de schi arată că stratul de zăpadă este destul de gros.

Atmosfera de iarnă va continua în județ, unde temperaturile vor scădea dramatic începând de la noapte.

Alte fotografii din zona Luncile Prigoanei-Poarta Raiului surprinse sâmbătă:

Sfaturi de la polițiști:

Din cauza condițiilor meteo anunțate, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile mașinii!

Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În situaţia în care vizibilitatea este redusă, folosiţi corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax