Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Băi de noroi pe mai multe străzi din Alba Iulia. Locuitorii protestează, Primăria explică

Publicat

Locuitori din Alba Iulia atrag din nou atenţia asupra unor drumuri de pământ din oraşul “smart”. Printre zonele cu probleme din municipiu se numără și Dealul Furcilor, unde, pe strada Izvorului, după mai bine de 2 ani de amânări, gropile au devenit mai mari și mai adânci.

Reprezentanţii Primăriei spun că lucrarea de modernizare pe strada Izvorului este bugetată, însă se aşteaptă condiţii meteo mai favorabile, având în vedere că trebuie făcute intervenţii complexe, inclusiv la terasament, canale pluviale etc. Constructorul are termen până cel târziu în martie să înceapă lucrările.

Mai mulți cetățeni din Alba Iulia au publicat duminică, pe rețeaua de socializare Facebook, imagini surprinse pe strada Izvorului, dar și pe alte străzi pline de gropi din municipiu.

„Își merită numele, pentru că parcă sunt izvoare peste tot”, a scris unul dintre cetățeni. „Fie balta cât de mare, ce dacă sunt ud la picioare!”, a scris un alt cetățean.

Un alte exemplu prezentat pe rețeaua de socializare este strada Alcala de Henares, situată în zona Bazinului Olimpic. „Evul mediu … sau mai rău…”, a scris un locuitor. „Satele arată mai bine ca orașele”, scrie un alt cetățean.

Pentru modernizarea străzilor Izvorului și Nicolae Labiș au fost necesare mai multe exproprieri, prețul aprobat de către consilierii locali, de 10 lei / mp, fiind de aproape 5 ori mai mic decât cel evaluat inițial (48 de lei / mp), fapt ce a generat nemulțumiri printre proprietarii de terenuri. Sunt 71 de terenuri, cu suprafețe cuprinse între 3 și 146 m. Proprietarii imobilelor au obținut între 30 lei și 1.460 lei pe suprafețele supuse deciziei de expropriere, banii fiind viraţi în conturile beneficiarilor.

Modernizarea străzii Izvorului este parte dintr-un proiect mai mare, ce include şi străzile Nicolae Labiș și Barbu Catargiu, valoarea totală fiind de 2,45 milioane lei cu TVA, din care lucrări de construcţii-montaj sunt de 1.881.700 lei.

Pe strada Barbu Catargiu, lucrările au fost deja finalizate în proporţie de 85%, potrivit reprezentanţilor primăriei (mai este de amenajat trotuar pe o parte a străzii, dar se aşteaptă întâi introducerea unor reţele electrice subterane), astfel încât restul de lucrări în proiect (Izvorului şi Nicoale Labiş) este în valoare de 1.876.221,7 lei, din care construcţii-montaj 1.473.036 lei cu TVA.

Constructorul are termen până cel târziu în martie să înceapă lucrările, ţinând cont şi de condiţiile meteo, dar şi de alte chestiuni administrative, cum este descărcarea de sarcină arheologică a locaţiei.

 

Capacități:

suprafață carosabil:
str. Izvorului = 4.350 mp
str. Nicolae Labiș = 1.468 mp
str. Barbu Catargiu = 1.859 mp

suprafață trotuare:
str. Izvorului = 2.095 mp
str. Nicolae Labiș = 780 mp
str. Barbu Catargiu = 745 mp

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Nelu

    marți, 06.02.2018 at 07:29

    D-lor ziaristi, va recomand ca la prima ploaie sa va deplasati pe toate străzile neasfaltate ale acestui oras smart si sa arătați tuturor adevărata problemă a municipiului, generatoare de noroi, praf și boli. Apoi sa solicitați Primăriei un calendar al modernizării străzilor. Ar fi o informare benefică pentru ca pe noi nu ne aude nimeni.

  2. Bily

    vineri, 09.02.2018 at 11:35

    Daca locuia Hava pe o astfel de strada era deja asfaltata de ani buni! Avea si iluminatul public asigurat! Dar, asta este alta discutie.
    Vedeti seara / noaptea cat este de luminata strada Izvorului. Nu v-ar veni a crede. Si la sate au iluminatul public asigurat. Pe strada aia zici ca esti la Cuca Macaii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax