Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Bețe-n ușă la McDonald`s. Ce soluție au găsit șefii restaurantului din Alba Iulia să oprească îngrămădeala


Publicat

Un cititor Alba24 a surprins o situație mai puțin obișnuită la fast-food McDonald`s, recent deschis la Alba Iulia. Spune că a rămas ”sechestrat” înăuntru, pentru că ușile erau blocate cu cozi de mătură.

”Sechestrat la McDonald`s. O practică pentru când sunt prea multe comenzi”, spune cititorul Alba24.

Fast-food-ul a fost ”luat cu asalt” de albaiulieni încă de la deschidere, semn că a fost mult-așteptat de cei care preferă produsele vândute de lanțul McDonald`s. A fost aglomerație inclusiv de sărbători.

Primul restaurant de tip fast-food McDonald`s, din Alba Iulia a fost inaugurat în 21 decembrie.

Investiția din parcarea Kaufland a costat 9 milioane de lei, potrivit reprezentanților companiei și este un proiect pilot, clădirea fiind ridicată în două luni.

Restaurantul dispune de un spațiu de joacă pentru copii, o terasă, locuri de parcare și spații verzi. În interiorul restaurantului sunt 90 de locuri pentru clienți.

De asemenea, clienții acestuia vor putea comanda chiar din mașină, prin drive-thru.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. a40

    vineri, 27.12.2019 at 15:48

    Si mai spuneau ca nu stiu daca le va merge McDonalds in Alba Iulia…

  2. gheorghe

    marți, 31.12.2019 at 13:19

    Cel mai neinspirat loc pentru a amplasa restaurantul McDonads. Parcarea Kaufland s-a micsorat considerabil si cumparatorii nu mai gasesc loc de parcare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a donat echipamente de protecție, Spitalului Județean de Urgență Alba

Publicat

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a donat echipamente de protecție, Spitalului Județean de Urgență Alba. Valoarea acestora este de peste 20.000 de lei.

Prin proiectul „Solidaritate pentru Viață”, inițiat de ÎPS Irineu, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a achiziționat 2.000 de măști utilitare de protecție în două straturi și 300 de combinezoane de protecție, în valoare totală de 22.134 lei, pe care le-a donat Spitalului Județean de Urgență Alba.

”În contextul pandemiei actuale, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei se implică constant în susținerea eforturilor de combatere a efectelor noului coronavirus (Covid-19), venind în întâmpinarea nevoilor semenilor noștri aflați în dificultăți materiale și sprijinind cadrele medicale care îi tratează și îi îngrijesc pe pacienții bolnavi sau suspectați de coronavirus.

Clerul și credincioșii din Eparhia Alba Iuliei îi poartă în rugăciune pe medici, asistente medicale, infirmiere și pe întreg personalul medical din linia întâi, care își slujesc semenii aflați în suferință și a căror viață le este pusă în pericol prin contaminarea cu noul virus sau prin alte boli preexistente care îngreunează procesul vindecării”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Peste 11000 de combinezoane și 6000 de măști, distribuite la Spitalul din Alba Iulia și Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud

Publicat

Peste 11.000 de combinezoane și 6.000 de măști, echipamente de protecție de maximă necesitate pentru desfășurarea în condiții de siguranță a actului medical, au sosit în cursul nopții în Alba și au fost deja distribuite către Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia și Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Alba, Spitalul Județean de Urgență Alba a primit 10.000 de combinezoane și 5.000 de măști FFP2, iar Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud un număr 1.200 de combinezoane și 1.200 de măști.

Această importantă achiziție asigură necesarul de echipamente de protecție pentru perioada următoare, perioadă care, conform estimărilor făcute de specialiști, se anunță a fi critică.

„Mulțumim domnului deputat Florin Roman pentru implicarea domniei sale în derularea și finalizarea cu succes a acestei acțiuni, al cărei scop este de a conferi cât mai multă siguranță cadrelor medicale, dar și pacienților, în spitalele din județul Alba în care sunt tratate infecțiile cu noul coronavirus”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Medicul clujean Dan Gheban, despre cum poate reacționa organismul după infectarea cu coronavirus. ”Încep să mă prind de poantă”

Publicat

Un medic din Cluj Napoca, Dan Gheban, a postat pe contul său de Facebook o serie de explicații inedite legate patologia coronaviruslui și despre principalele tipuri de reacții care urmează infectării. 

Medicul Dan Gheban este anatomopatolog șef în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, autor de lucrări științifice, predă cursuri în română și engleză și are activități de instruire practică și cursuri pentru rezidenții de anatomie patologică, oncologie, radioterapie.

Postarea medicului:

”Încep să mă prind de poantă. De ce tabloul clinico-patologic al infecției COVID-19 este așa de divers, și de ce abordarea terapeutică trebuie făcută diferențiat și nu prin protocol unic, standardizat.

1. Aproximativ 1/3 din infectați, odată virusul pătruns în organism și cu virusul la început de replicare (încărcătura virală mică), dezvoltă rapid și eficient anticorpi (întâi de tip IgM apoi de tip IgG) cu care opresc replicarea și distrug, celulele infectate (prin mecanism citotoxic sau prin activarea apoptozei, nu contează). Acești pacienți vor fi asimptomatici.

2. Pacienții infectați ce fac forme ușoare sau medii (simptomatologie de tip gripal) fac același lucru dar mai lent.

Durata mai mare de timp pentru amorsarea reacției imune și producerea de anticorpi, traducându-se într-o viremie mai mare și număr mai mare de celulele infectate ce vor fi distruse, fie direct de virus fie de reacția imună a organismului.

Această reacție inflamatorie întârziată, va triumfa însă în cele din urmă și acești pacienți se vindecă.

3. O altă categorie de pacienți cu sistem imun slăbit, nu reușesc să producă anticorpii necesari, decât prea lent, replicarea virală îi copleșește (viremie mare) se extinde de la nivel pulmonar spre alte organe și sisteme.

Aceștia dezvoltă ARDS și ajung să aibă nevoie de oxigen și ventilație asistată, care nu face altceva decât să le prelungească supraviețuirea.

Dacă în timpul câștigat astfel, pacientul ajunge să-și producă până la urmă cantitatea de anticorpi necesară (de presupus a fi mai mare decât la pacienții din categoria 1) sau sunt ajutați din afară cu seroterapie (ce le aduce anticorpi sintetizați de o altă persoană ce a trecut cu bine prin boală) atunci vor supraviețui.

Dacă nu reușesc, nu vor supraviețui.

4. Pacienți ce au sistem imun bun, dar se expun repetat la virus, atingând un grad de viremie ridicat nu doar prin replicare virală în organismul propriu, dar și prin inhalarea repetată a virusului replicat în alte organisme.

Este cazul personalului medical expus neprotejat în secțiile de COVID-19.

La aceștia, viremia prea repede crescută va genera o inflamație față de care organismul nu are timp să reacționeze eficient (deși imunitatea e bună) și vor fi răpuși de boală.

5. Din câte înțeleg că mai există o categorie. Probabil cu determinism genetic, care reacționează disproporționat de intens față de infecția virală (similar cu ce se întâmplă în hepatita virală fulminantă).

Aceștia vor dezvolta furtuna citokinică de care se vorbește, rapid și intens și vor muri (dacă nu sunt tratați după un protocol special) în timp f scurt de la momentul contagiunii și încă și mai scurt (sub 24 de ore) de la momentul primelor simptome (altele decât cele de tip gripal).

Aceștia nu trebuie musai să aibă co-morbidități asociate. Boala pare să ia aspectul unei vasculite sistemice cu tulburări complexe de coagulare.

6. Nu m-ar mira să existe și alte variante de reacție, de exemplu variante mixte.”

Foto: Pixabay, Geralt

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tentativă de omor într-o comună din Alba. Un bătrân și-a lovit, cu toporul în cap, prietenul de pahar

Publicat

criminalisti-politia-nu-treceti

Un bărbat de 75 de ani, din comuna Sâncel, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru tentativă de omor.

Potrivit procurorilor care anchetează cazul, ”la data de 07 aprilie, în jurul orelor 17,43, în timp ce se afla la domiciliul său din comuna Sâncel, jud. Alba, împreună cu victima, un consătean în vârstă de 74 de ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unui conflict spontan, inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată, în mod repetat, cu un topor în zona capului, cauzându-i multiple leziuni traumatice, inclusiv de autoapărare la nivelul mâinilor, care necesită pentru vindecare un număr de 40-45 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Procurorul criminalist continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic şi Poliţiei Municipiului Blaj.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate