Contacteaza-ne si pe

ACTUALITATE

FOTO-Știrea TA: Camion cu moloz, descărcat pe marginea drumului între Pâclișa și Vurpăr

avatar

Publicat

Nesimțite curată se poate numi gestul unor bărbați care descarcă un camion cu moloz pe marginea unui drum. Imaginile au fost surprinse de un cititor Alba24.ro și trimise redacției.

Camionul este descărcat de moloz și resturi pe Drumul 107A între Paclisa si Vurpar, vineri ora 15,50, potrivit cititorului Alba24.ro.

 

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
3 Comentarii

3 Comments

 1. avatar

  Cosma stoica andeea

  duminică, 10.12.2017 la 12:14

  comentariile sunt îndreptatite, dar nu este moloz , este pământ și betoane pentru construirea unui drum de acces la un teren privat, cititorul care a postat,trebuia sa se documenteze, șoferul nu avea nimic împotriva .

 2. avatar

  B. Marius

  luni, 11.12.2017 la 03:15

  si garda de mediu si politia ce fac ei ? sunt ori dorm ? nu se aplica legea lasam toti ciobanii sa arunce mizerie unde vor si sa poleze si noi restu ne inbolnavim din cauza lor ?

 3. avatar

  marius

  sâmbătă, 16.12.2017 la 19:21

  vezi cai niculae ala din paclisa cu camionu iel e dati o amenda numa el tipa gunoi acolo mai des

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte în următoarele două săptămâni. Condiţii meteo în minivacanţa de 1 MAI

avatar

Publicat

Temperaturile se vor menține mai ridicate decât cele specifice perioadei, în următoarele două săptămâni (23 aprilie – 6 mai), în Transilvania și la munte, reiese din prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Transilvania, media valorilor termice diurne se va menține, în cea mai mare parte a intervalului, cu mult peste cea climatologic specifică acestei perioade din an, cu valori în general de 23 – 26 de grade. Pentru zilele de 24 și 27 aprilie și posibil către sfârșitul celor două săptămâni de prognoză sunt de aștepat temperaturi ușor mai scăzute, dar în continuare peste cele normale, maxime în medie de 20 – 22 de grade. Regimul termic nocturn, relativ constant de-a lungul perioadei de prognoză, va fi caracterizat de valori medii de 6 – 10 grade.

În zilele de 24 și 27 aprilie și posibil după data de 2 mai, probabilitatea pentru averse de ploaie va fi relativ ridicată și nu sunt excluse cantități de apă izolat mai însemnate. În restul intervalului ploi de scurtă durată vor fi posibile pe spații mici, în orele după-amiezilor.

La munte, valorile de temperatură se vor menține, în cea mai mare parte a intervalului, mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an, cu variații nesemnificative de o zi la alta; maximele diurne vor fi de 14 – 18 grade, iar minimele de 4 – 8 grade, temperaturi ușor mai mici fiind posibile în zilele de 27 și 28 aprilie. Față de aceste valori mediate pe întreaga zonă montană, la altitudini mai mici, în general sub 1400 m, sunt de așteptat temperaturi chiar mai ridicate, medii diurne în jurul a 20 de grade.

Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi mai ridicată în cursul după-amiezelor. În special în zilele de 24 și 27 aprilie și după data de 2 mai, ploile vor fi mai frecvente și local mai însemnate cantitativ.

sursa: meteoromania.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Veşti proaste pentru românii cu credite în lei. A crescut indicele ROBOR

avatar

Publicat

Veşti proaste pentru românii cu credite la bancă. Indicele ROBOR, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut din nou.

Potrivit datelor BNR, indicele ROBOR la 3 luni a crescut de la de la 2,13, vineri, la 2.22, luni.

Şi ROBOR la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, a crescut de la 2,46 la 2.49, în timp ce indicele pe nouă luni a avut o creştere de la 2,53 la 2,56.

Indicele ROBOR la 12 luni a crescut de la 2,59 la 2.60.

sursă: realitatea.net

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Ciumbrud, comuna din Alba care produce 70% din pomii fructiferi care se vând în supermarketurile din România

avatar

Publicat

Zona Ciumbrud este renumită pentru producţia de pomi fructiferi. Majoritatea localnicilor se ocupă de cultivarea şi vânzarea acestora. Mii de butaşi de pomi fructiferi, migdali, trandafiri şi mai nou pomi la ghiveci sunt trimişi în toată ţara, de lângă Aiud.

Unii localnici cultivă pomi de zeci de ani, profitând de solul prielnic. Oferta este variată iar horticultorii s-au gândit şi la cei care locuiesc la bloc. Le pun la dispoziţie pomi la ghiveci care au trei ani şi sunt încărcaţi de flori, aşa că peste câteva luni vor avea fructe.

„În jur de 70% din materialul săditor din România pleacă din Ciumbrud în toate hipermarketurile şi pieţele suntem prezenţi. Aici a fost tradiţie încă din strămoşii noştri, au început să producă viţa de vie, trandafiri, pomi fructiferi”, spune Andrei Molnar, producător, citat de stirileprotv.ro.

Pomii cultivaţi ajung la maturitate în doi ani. Apoi sunt ambalaţi în depozitele din Ciumbrud şi distribuiţi clienţilor cu 10 lei.

sursă: stirileprotv.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Tabără socială de vară la Arieşeni. Peste 60 de locuri pentru elevi. Condiţii şi documente necesare

avatar

Publicat

Ministerul Tineretului şi Sportului organizează, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba, tabără socială la centrul de agrement Arieşeni, pentru care sunt disponibile peste 60 de locuri.

Tabăra va fi organizată în perioada 5-10 august 2018, pe perioada vacanţei de vară.

Se pot înscrie cel mult 65 de elevi proveniţi din familii al căror venit mediu lunar pe mebru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie (cel mult 950 de lei / membru de familie).

Prioritate vor avea elevii care nu au mai beneficiat până acum de o tabără socială, iar selecţia se va face în ordinea descrescătoare a mediilor generale din ultimul an şcolar încheiat, performanţe sportive şi artistice.

Dosarele de participare vor fi centralizate de şcoli, termenul limită fiind 18 iunie.

Dosarul de selecţie cuprinde:

– cerere tip

– documente ce atestă că elevul provine din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul mediu minim brut pe economie (anchetă socială)

– adeverinţa ce atestă calitatea de elev în învăţământul de stat şi media generală din ultimul an şcolar încheiat (obligatoriu media 10 la purtare sau calificativ “foarte bine”)

– certificat de naştere, CI (copie)

– aviz epidemiologic pentru fiecare elev (eliberat de medicul de familie, cu 2 zile înainte de plecarea în tabără): cadrul înspţitor va avea carnetul de sănătate cu analizele medicale anuale efectuate.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

„Green Fashion Show” 2018: Paradă de costume din materiale reciclabile, spectacol şi premii pentru elevi

avatar

Publicat

La Alba Iulia se va desfășura miercuri, 25 aprilie, a 9-a ediție a paradei „Green Fashion Show”. Evenimentul se desfăşoară în incinta AlbaMall începând cu ora 17.00.

Parada „Green Fashion Week”, marchează finalul Campaniei „eCOol” 2018, o inițiativă care vizează sensibilizarea elevilor și a cadrelor didactice față de necesitatea protejării mediului înconjurător.

Evenimentul va  reuni sute de elevi de la licee din județul Alba care vor aduce pe scenă ținute vestimentare inedite, realizate din materiale reciclabile.

Tinerii vor avea ocazia să câștige unul din multele premii oferite de organizatori: eco-excursia, bilete la Festivalul Internațional de Teatru Povești din Alba Iulia și  portofolii de modă. Noutatea evenimentului de anul acesta îl reprezintă faptul că 5 dintre cei mai buni designeri vor putea câștiga câte un loc la atelierul de scenografie ”Identitate” din cadrul Festivalului de Teatru Povești.

Parada eco se va încheia cu un concert susținut de SHIFT.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate